Hava Durumu

Dostluk ve barışın köprüsü olacak

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2015 07:52
Özellikle doğu illerimizden vatandaşlarımızın göç ederek yaşamlarını sürdürdüğü Yıldırım İlçesi'nde dikkati çeken iki mahalle var.
Bunlar Değirmenönü ve Karapınar mahalleleri…
İkisi de kentimizin en çok göç alan iki mahallesi.
Birbirine komşu olmalarına rağmen iki mahalleyi ayıran Deliçay Deresi nedeniyle bağlantı yolları yoktu.
Dere üzerinde köprü olmadığı için yıllardır ulaşım zorluğu çeken iki mahallenin sorununu Büyükşehir Belediyesi gidermek için çalışma başlattı.

Deliçay'ın iki yakası Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini birbirine bağlayacak 21,5 metre genişliğinde 30 metre boyunda inşa edilecek köprünün yapımına başlandı.
Yıllardır yapılacağı söylenen köprü hep lafta kalmış bir türlü yapılamamıştı.
Yanlış anlaşılmasın, yapılabilmesi için hiçbir engel yok sadece köprünün ayaklarını oluşturacak her iki taraftaki arazilerin kamulaştırılması gerekiyordu.
Yani olması gerekiyordu.
Hepsi bu…
Buraya yapılacak köprüyle sadece Yıldırım değil Gürsu ve Kestel'e alternatif trafik, ulaşımda çok ciddi manada kolaylık sağlayacaktır.
Köprü ulaşıma açıldığında iki mahalleyi birbirine yakınlaştıracağı için 'dostluk ve barış köprüsü' isminin verilmesi çok yakışacaktır.

'İZ BIRAKANLAR' KİTAPLAŞTI

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin, iki yıl önce düzenlediği 'Mustafakemalpaşa'da İz Bırakanlar Sempozyumu'ndaki bildiriler kitap haline getirildi.
Mustafakemalpaşa'nın tarihi, kültürel ve sanatsal birikimine değer katanların bilimsel çalışmalarla gün yüzüne çıkarılarak, gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirilen sempozyumda sunulan bildiriler, Büyükşehir Belediyesi'nce kent belgeliğine kitap olarak kazandırıldı.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 20 makalenin bulunduğu 250 sayfalık eseri, Yrd. Doç. Dr. Sezai Sevim, UÜ Türk ve İslam Sanatı Ana Bilim Dalı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş, Dr. Murat Çubukçu ve Eğitimci Halit Ersöz'ün de katıldığı toplantıyla tanıttı.
Başkan Kurtulan'ın 'mirasımıza sahip çıkıyoruz' diyerek başlayan konuşmasındaki şu sözlerinin kenti yönetenlere örnek olmasını diliyorum:
"Şehirler, kültürleri ve tarihleri ile yaşarlar. Bu bilinci oluşturanlar ise yaşadıkları bölgelere değer katanlardır.
İmar, alt ve üstyapı hizmetleri kadar ilçemizin kültürel değerlerine dönük çalışmalar yapmayı, insani ve vicdani bir görev olarak görüyoruz"
İnanıyorum ki bu hacimli eser, ilçenin geçmişiyle geleceği arasında bir köprü olacak, yeni araştırmalara ışık tutacaktır.

MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Bütünşehir uygulamasıyla bir yıl önce hayata geçirilen Büyükşehir Yasası, kentin her köşesine ulaşmaya çalışıyor.
Bu konuda en önemli görev belediye başkanlarına düşüyor.
Köylerin mahalleye dönüşmesiyle geçiş süresinde yaşanan birtakım aksaklıkları gidermek ve bunları halka anlatmak gibi konular da bu görevler arasında.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da geçtiğimiz günlerde Osmangazi ilçesinden sonra 131 mahallesiyle Bursa'nın en fazla mahallesine sahip ilçesindeki muhtarlarla bir araya gelmiş.
Bundaki amaç, Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı çalışmaları aktarmak ve mahallelerine acil yapılması gereken çalışmaların tespit edilmesine yönelikmiş.
Zira, çok sayıda mahalle Büyükşehir Belediyesi'nin büyüklüğünü hissetmeyi bekliyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.