Hava Durumu

Dizi setinden fetih şölenine davet

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2016 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2016 07:24
Bir haftalık aranın ardından kentimiz ve ilçelerindeki gelişmeleri sizlerle paylaştığımız bu köşemizden tekrar merhaba deyip hazırlıklarına günler öncesinden başlanılan İznik’in Fetih Şöleni’yle yazılarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’nin 2 Mart 1331 yılında İznik’i fethetmesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun beylikten imparatorluğa gidilen süreçte dönüm noktası olmuştur.
Tarihimizde bu denli önemli bir konuma sahip ilçenin gelecek nesillere geçmişte yaşananları unutturmamak adına ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen İznik’in Fethi’nin 685’inci yıldönümü Fetih Şöleni’nin ikincisi yarın yapılacak.
Orhan Gazi’nin 685 yıl önce tarihi Yenişehir Kapı surlarından İznik’e girişi atlı birliklerle sembolize edilecek.
Ardından mehteran eşliğinde yapılacak kortej yürüyüşü belediye binası önüne kadar sürecek.
Burada Bal-Göç, Batum, Karadenizliler ve Romanlar Derneği folklor gösterileri yapacak.
Son olarak ise okçu birliklerin gösterilerinin ardından Fetih Duası’nın yapılması ile etkinlik sona erecek.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, bu çok özel güne katılacaklar için  bir de sürpriz yapmaya hazırlanıyor.
Şöyle ki, Başkan Sargın Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ile birlikte TRT’de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisinin çekimlerinin yapıldığı İstanbul Beykoz’daki film setini ziyaret edip yönetmen Metin Günay ve Ertuğrul Gazi’yi canlandıran oyuncu Engin Altan Düzyatan’ı 2 Mart’ta yapılacak İznik Fetih Şöleni’ne davet etti.
Günay ve Düzyatan’la yarın İznik’te görüşmek üzere sözleşen Kaymakam ile başkan bu anlamlı güne herkesi davet ediyor.

Hastane yıl içinde bitecek


Gemlik Cihatlı Mahallesi’nde mayıs ayında temeli atılan 200 yataklı Gemlik Bölge Hastanesi’nin yıl içinde hizmete girmesi hedefleniyor.
AK Parti İlçe Başkanı Zafer Işık, Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şahmeran Çelenkoğlu ile hastane inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, buraya ulaşımı kolaylaştıracak yollar için kamulaştırma kararları alınarak çalışmalara başlandığını söylemiş.

CHP yarın seçim olacak gibi çalışıyor


CHP Parti Okulu’nun eğitimine önem veren CHP Gemlik İlçe Başkanlığı hafta sonunda “UTSE” eğitimlerine başladı.
Parti eğitmenleri Mehmet Uğur Sertaslan, Fatma Birinç ve Özgür Aksoy’un katılımlarıyla üyelerin siyasi bilinçlerinin ve iletişim bilgilerinin artması hedeflendi.
Yanı sıra, genel merkezin önemsediği “Sandık Çevresi Örgütlenmesi” eğitim programları da tüm üyeleri kapsayacak şekilde sürüyor.

Erbakan Haftası başladı


Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan’ın ölümünün 5’inci yılı olarak düzenlenen “Erbakan Haftası” kapsamında İnegöl’de de etkinlikler sürüyor.
27 Şubat-4 Mart tarihleri arasında yurt genelinde Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında İnegöl´de de Erbakan’ın resimlerinin bulunduğu sergi izlenime açıldı.
SP İnegöl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen sergi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
46 resmin bulunduğu sergide ayrıca açılan “Benim için Erbakan” konulu fikir duvarına vatandaşlar düşüncelerini yazarak paylaşıyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.