Hava Durumu

Demokrat Parti yeniden dirilir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2016 06:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 06:26
Yaşı ilerlemiş olanlar çok partili döneme geçilmesiyle Demokrat Parti’nin (DP) geçmişte ülke yönetiminde ne kadar söz sahibi olduğunu iyi bilirler.
Her ne kadar Doğru Yol Partisi (DYP) olarak Türk siyasetinde bir döneme damga vursa da, daha sonra tekrar Demokrat Parti’nin kurulmasıyla ayrışmalar yaşanmıştı.
Elbette geçmiş yıllardaki gücünden eser olmasa da isminin ağırlığını her zaman korumuştur DP.
Hafta sonu DP Gemlik İlçe Olağan Kongresi vardı.
Az sayıda partilinin katıldığı kongrenin konuğu ise DYP eski Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı GİK Üyesi Yaşar Topçu’ydu.
Gemlik kongresine katılma nedeninin iki sebepten olduğunu birincisinin buranın rahmetli Celal Bayar’ın memleketi olmasından dolayı diğerinin ise parti ruhunu eskiden olduğu gibi bu kongreyle ülke geneline yaymak olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan ve, “DP deyince Menderes’ten başlarız söze. DP rahmetli Celal Bayar tarafından kurulmuştur. Seçimleri kazanan rahmetli Adnan Menderes değil Celal Bayar’dır. Celal Bayar olmasaydı, DP o seçimleri kazanamazdı” diyen eski bakan, partinin neden bu hale geldiğinin muhasebesinin yapıp bu durumdan çıkış aramak için bu kongreye bulunmak istediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben bu durumdan rahatsızım. Yapılacak şey şudur. Parti yönetimi değişmelidir. Koca DP’nin geldiği noktaya bakar mısınız. Gemlik’teki bu kongre DP’ye yeni bir ruh güç versin. Yeniden doğuşunu ve Türk siyasetinin aradığı parti olarak ortaya çıkışını müjdelemiş olsun. Çünkü ülkenin DP’ye ekmek, su, hava kadar ihtiyacı var. İşte bu yüzden DP’nin ayağa kalkma zamanı gelmiştir”
Partilileri motive etme anlamında geçmişte siyasilerin kullandığı bu söylemler bakalım DP’nin ruhunda ne kadar değişiklik yaratacak göreceğiz.
Bu arada yapılan DP Gemlik İlçe Kongresi’nde mevcut başkan Ali Biliz yeniden başkan seçilirken yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Gülsen Canlı, Neriman Özük, Muharrem Anar, Ejder Güneş, Süleyman Sırrı Malgil, Ünsal Malgil, Ahmet Çelik, Jale Ufuk, Ahmet Çorum, Mehmet Ölmez, Aydın Ertürkan, Mehmet Yıldırım, Aydın Çakan, Mehmet Aksoy

‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ başlıyor

Kentimizin tarihi değerlerinin başında gelen çarşısı ve Hanlar Bölgesi’ndeki ekonomik hareketliliği artırmak düşüncesiyle Büyükşehir, Osmangazi belediyeleri ile BTSO “Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri” etkinliği düzenliyor.
22 Nisan - 22 Mayıs tarihlerini kapsayacak etkinliğin dün tanıtımı yapıldı.
Alışveriş günlerini kapsayan dönem içinde tüketicinin ilgisini çekebilmek için bir dizi çekiliş planlanmış.
100 lira tutarında yapılacak alışveriş için verilecek çekiliş biletine vatandaşlar; 10 otomobil, 10 laptop ve 10 akıllı cep telefonu hediyelerinden birini kazanma şansına sahip olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.