Hava Durumu

Delegenin en fazla teveccühünü alan kurultay delegesi

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2016 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2016 09:01
Şadi Özdemir’in CHP İl Başkanlığı’nı kazandığı olağan kongresinin ardından iki hafta geçmesine rağmen örgüt tarafından kabul görmüş görünüyor ki, olumsuz yönde bizlere yansıyan bir durum olmadı.
Bu durumun, Özdemir’in kazandığı kongrede ve sonrasında medya aracılığıyla örgüte yaptığı birlik beraberlik söylemlerinin etkili olduğu kanısındayım.
Geçtiğimiz perşembe günü İlçe Seçim Kurulu’nun onayından çıkan CHP İl Başkanlığı Olağan Kongresi’nin birleştirme tutanaklarında kesinleşen kurultay delegeleri listesinde dikkatimi çeken bir husus oldu…
Bilindiği gibi kurultay delegelerinin örgütün içini iyi tanıyan, partide geçmişi olan önemli isimlerden olmasına özen gösterilir.
Bu durum her parti için aşağı yukarı böyledir.
İl delegasyonu da bu kriterleri dikkate alır ve parti meclisini ve genel başkanı seçecek kurultay delegesini buna göre belirler.
36 ismin yer aldığı kurultay delegesi listesinin birinci sırasını 552 delegenin tamamının oyunu alan Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya ile Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert birlikte paylaşmışlar.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 5, Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca 9, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise 22’nci sıradan listede yer alan isimler olmuş.
Böylece ender rastlanan sonuca göre delegenin en fazla teveccühünü alarak kurultay delegesi Cavit Kaya olmuştur. 

Yener Acar, görevinin başına dönüyor

Bundan iki buçuk ay önceydi…
Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, tedavi sürecinin ardından bugün görevinin başına dönüyor.
Acar, raporlu sayılmasına rağmen belediyenin işlerinin aksamadan yürümesi için hem tedavi gördüğü hastane odasında sonrasında da istirahat ettiği evinde birim amirlerini zaman zaman çağırarak yapılan çalışmalar konusunda bilgiler alıyordu.
Bugün yapılacak yeni yılın ilk olağan belediye meclis toplantısına da katılıp başkanlık yapacak olan Başkan Yener Acar’a, bu vesileyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Büyükşehir’den dolandırıcı uyarısı

Son zamanlarda dolandırıcılık olaylarında artışla birlikte akla hayale gelmeyecek yöntemler insana vay be dedirten cinsten gelişmeler yaşanıyor.
Kendilerini savcı, polis gibi kamu görevlisi tanıtan dolandırıcıların şimdi de Büyükşehir Belediyesi’nden bazı yetkililerin adını kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalıştığı uyarısında bulunuldu.
Vatandaşların telefonlarına kısa mesaj gönderip yardım ve bağış adı altında para talep edildiği yönünde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce dolandırıcılara dikkat edilmesi istendi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.