Hava Durumu

Değirmenin suyu bundan böyle Bursa’ya akacak

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2016 02:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 02:08
Yıllardır konuşulan bir konuydu.
Bursa’nın en değerli özelliklerinden biri de Uludağ’ın kaynak sularıydı.
“Allah’ın şehrimize bir lütfu olan Uludağ’ın suyunu satıp hatta ihraç edip para kazanıyorlar. Bu değirmenin suyu nereden geliyor”
diye hep yakınılırdı haklı olarak…
Hele ki, Uludağ’ın yamaçlarındaki Hamamlıkızık, Cumalıkızık, Derekızık ve Saitabat köylerinde kurulu su dolum fabrikalarının zaman içinde pek çoğunun yabancı sermayenin tekeline geçmesi bu yöndeki tepkileri daha da artırmıştır.
Tüm sermayesi su olan bu fabrikalar aracılığıyla satışı ülke sınırlarını aşan suyumuzla ilgili şehirde yaşayanların yıllardır beklentisi şuydu:
Niçin özel sektörün yaptığını devletin ilgili kurumları benzer tesisler kurarak su satıp kent ekonomisine gelir sağlamıyor.
Nihayet Büyükşehir Belediyesi beklentiye cevap verecek nitelikte önemli bir adım atarak Uludağ yamaçlarına su şişeleme fabrikası kuracağını açıkladı.
Bir süredir bu konuda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında Kestel’de kamulaştırma kararı aldığı 60 bin metrekarelik arazinin 15 bin metrekaresini kapalı alanda kuracağı tesisin ilk etapta günde 80 TIR üretim kapasitesi olacakmış.
Altı ayda tamamlanması planlanan ve 80 milyon liraya mal olacak tesis sayesinde yıllardır satmakla kalmayıp yabancı sermayeye peşkeş çekilen suyumuzun geliri böylece Bursa’da kalacak.
Gelecekte her canlının en önemli ihtiyacı haline geleceği dünyada tartışılmaya başlanan bu nimetimizin kıymetini bilmeliyiz.
Bu konuda herkesin üzerine düşen görevlerden biri de toplum olarak su israfına özen gösterip ihtiyacımız kadar kullanmalıyız.
Bu değirmenin suyunun da bir gün azalacağını hatta biteceğini unutmamalıyız.

Gemlik Belediyesi’nin en önemli yatırımı

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın Gemlik’e kazandırılan en önemli yatırım dediği kapalı pazaryerinin pazarcı esnafına yönelik yer ihaleleri tamamlandı.
Pazarcı esnafının yer belirlenmesindeki ihale sürecinde sıkıntılar yaşansa da 425 pazarcı tezgahı, 125 üretici tezgahı, sağlık kabini, tuvaletler, duş kabinleri, yürüyen merdivenleri, mescit, asansör, kafeterya ve otoparkıyla Gemlik 24 milyon liraya mal olan modern bir pazaryerine kavuşmuş oldu.
Ocak ayında hizmete girecek olan kapalı pazar alanında salı ve cumartesi günleri pazar kurulabilecek.

Nikahta her zaman keramet vardır 

Yenişehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği, maddi durumu yetersiz ya da çeşitli sebeplerle resmi nikahlarını kıydıramayan çiftlere toplu nikah töreni yapmış.
Belediye Başkanı Süleyman Çelik nikahlarını kıyarken Kaymakam Abdullah Çiftçi’nin de şahitlik yaptığı 13 çiftin nikah törenine çiftlerin çocukları da katılmış.
Çiftlere,  Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla da 500’er lira yardımda bulunmuş.
Sosyal belediyecilik anlamında önemli bir çalışmaya imza atan Yenişehir Belediyesi böylece çiftler arasında medeni yaşamın yasalar karşısında ne kadar önemli olduğunu göstermiştir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.