Hava Durumu

‘Değerlisin sağlıklı kal’

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2015 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2015 08:39
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi klasik belediyeciliğin dışında önem verdiği sosyal belediyecilik hizmetlerinden ötürü biz de kutluyoruz.
Toplumun yararına olacak pek çok projenin gün geçmiyor ki, Yıldırım’da hayata geçtiğine tanık olmayalım…
O halde şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu konuda Yıldırım Belediyesi diğer belediyelerin önündedir.
İşte bir toplumsal sorumluluk projesiyle daha hem Yıldırım hem de Bursa için çok önemli bir protokol imzalandı.
Ülkemiz gençliğinin üzerine kabus gibi çöken kullanım yaşının 12-13’lere kadar düştüğü uyuşturucu belasının yol açtığı ölümlerin önüne geçebilmek için ülkemizde adeta seferberlik söz konusudur.
Madde bağımlılığı ile mücadelenin zor olduğu ancak imkansız olmadığı düşüncesiyle harekete geçen Yıldırım Belediyesi, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda ‘Değerlisin Sağlıklı Kal’ anlayışıyla kamu kurum ve kuruluşları ile STK'lar işbirliğinde Türkiye’de ilk defa hayata geçirilecek sosyal sorumluluk projesini başlattı.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet             Aydın, Birlik Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Bayraktar, Bursa Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Dr. İrfan Oğuz’un katılımıyla Yıldırım'da madde bağımlılığı ile mücadeleyi başlatan protokol imzalandı.
Dün Barış Manço Kültür Merkezi’nde imzalanan törenle, Türkiye'de bir ilk olan sosyal sorumluluk projesinin önemine vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,
“Geleceğimiz olan gençlerin, böyle bir risk faktörüyle karşı karşıya kalmasına asla müsaade edemeyiz. Yıldırım Belediyesi olarak bu meseleye yönelik toplumun tüm kurumlarının harekete geçmesini ve  elbirliği ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak istiyoruz” diyor.
Gelişen sanayisiyle birlikte Bursa’ya göçle gelen insanların ilk olarak başını sokacağı yer Yıldırım olduğunu düşünürsek bu ilçenin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlarız. Bu meselenin toplumsal bir sorumluluk olduğu düşüncesiyle aile bağlarımızı güçlü tutarsak çocuklarımızı da kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliriz.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.