Hava Durumu

Cumhurbaşkanı bunu bilse Heykel’e çıkar mıydı?

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2015 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2015 08:20
Yazının başlığında ilginizi çekmesi için bu vurguyu yaptım.
Çünkü, siz siz olun bugün Heykel’e çıkmayın…
Neden mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Bursa’ya gelişi münasebeti ile olağanüstü hal ilan edilmiş bir vaziyet hakim daha dünden itibaren Heykel’de.
Aslında bu durum sadece Sayın Erdoğan için değil her parti liderinin kentimize gelişinde hal böyle oluyor.
Ama bugünkü farklı…
Çünkü Erdoğan, Bursa programının en can alıcı bölümünü şehrin göbeği olarak tabir edilen Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirecek.
Buraya konulacak bir platformdan halka hitap edecek Cumhurbaşkanı için Atatürk Caddesi dün gece yarısından itibaren trafiğe kapatıldı.
Dolayısıyla bugün akşam saatlerine kadar Heykel’e çıkmak isteyen hiçbir araca izin verilmeyeceği gibi İpekböceği de çalışmayacak.
Cumhurbaşkanı’nın gelişi Heykel ve civarında dünden hissedilir olmuş.
Güvenlik nedeniyle Atatürk Caddesi ve Ulucami civarındaki esnafların polis tarafından kimlik tespitleri yapıldı.
Cumanın gelişinin perşembeden belli olduğu bugün evinizden çıkarken Atatürk Caddesi’nin trafiğe kapanmasıyla şehir merkezinin pek çok noktasına taşacak yoğunluğun hesabını mutlaka yapın.
Ya da sakinleştirici ilacını yanınıza alınız…
Şunu da çok merak ediyorum, cumhurbaşkanımız acaba vatandaşın günlük yaşamını zora sokacağını bilse halk buluşmasını şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde yapar mıydı? 
İşte bu sorunun cevabını bugünkü gelişmeler gösterecek.

Başarının sırrı; güven,istikrar, planlı büyüme

Marmarabirlik, yarı kamu adına çalışan ülkemizdeki en büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesidir.
32 binden fazla ortaklı üyesinin bulunduğu birlik ile ilgili geçmişte çok haberler yapmıştım…
Aklımda kalanlar ise ürettiği zeytinini Marmarabirlik’e vermiş ama parasını alamamış üreticilerin tepkilerini gösterdiği eylemler, yine üretici öyle bir hale getirilmiş ki, Bursa-Karacabey yolunu trafiğe kapatıp birliğin yönetim binasını basmak istediği gibi haberlerdi bunlar.
Aradan geçen yıllarla birlikte yönetimler ve anlayış da değişti Marmarabirlik’te.
Şimdi görüyoruz ki, o Marmarabirlik, zeytin üreticisine taahhüt ettiği gününde ödemesini yaptığı gibi yüzde yüz kazanan bir kurum haline gelmiştir.
Peki bu nasıl oldu?
Sorusunun yanıtı dün Marmarabirlik yönetiminden gönderilen açıklamada ayrıntılı şekilde şöyle ifade ediliyor.
Özellikle son 4 yılda gerçekleştirdiği değişim ve dönüşüm politikalarıyla alımlardan, satışlara, öz kaynaklardan, yatırımlara, ihracattan ciroya kadar her alanda yakaladığı hızlı bir büyüme ivmesiyle ülke ekonomisine güç katan Marmarabirlik Türkiye’nin 2023 hedefinde dünya markası olmak amacıyla hedef büyüttü.
2010 yılına kadar yılda ortalama 23 bin ton zeytin satan Marmarabirlik, 2014 yılı sonu itibariyle 36 bin 200 ton zeytin satışı gerçekleştirerek tarihinde ilk defa böylesine büyük bir satış rekoruna imza attı.
Marmarabirlik’in 2015 yılı sonu itibariyle zeytin satış hedefi 43 bin ton olarak belirlenirken, 8 yıl sonra yani 2023 yılı hedefinde 70 bin ton zeytin satış hedefi ortaya kondu. 
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, başarının sırrını özetle güven, istikrar ve planlı büyümeye borçlu olduklarına vurgu yapmasında hiç de haksız sayılmaz.

Üretici Asa’ya kulak verdi

Marmarabirlik’le ortak üreticiler arasında geçmişte yaşanan olumsuzluklar nedeniyle açılan mesafenin kapanmasıyla yakalanan huzur ortamının devamında başarının ortayı çıktığını söyleyebiliriz.Bunun en somut örneği geçtiğimiz hafta yapılan Marmarabirlik Mudanya Zeytin Kooperatifi’nin seçim sonuçlarıdır.Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’nın burada kooperatif ortaklarına yaptığı konuşmasında, çağrıda bulunup huzur ve istikrarın devamlılığının sürmesi yönünde vurgu yapmıştı.Nitekim seçim sonuçlarına baktığımızda, Ali Yıldız başkanlığındaki mevcut yönetim kurulunun bin 778 oy alarak diğer iki adayın önünde farklı şekilde seçimi kazanması, Asa’nın kooperatif ortaklarına yönelik sözlerinin ne kadar iyi anlaşıldığının ispatı gibidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.