Hava Durumu

Çocuklar gelin olmasın!

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2015 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2015 08:27
Daha önce de aktarmıştı
Genel merkezi Bursa’da bulunan Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’nin kentimiz genelinde yaptığı araştırmada çocuk yaşta evliliklerin en yoğun olduğu ilçe Mustafakemalpaşa çıkmıştı.
Bu tür evlilikler maalesef hem toplumsal hem de kişisel açıdan çocuklarımıza onarılamaz yaralar açıyor.
Çocuklarımızı sağlıklı bireyler olarak kendi kararlarını kendilerinin verebileceği bir şekilde yetiştirmenin sorumluluğunu duymalıyız.
Bu konuda hem ailelere hem de yetkililere sorumluluklar düşüyor.
Dernek yöneticileri, çocuk yaştaki evliliklerin önüne geçilmesi için pilot bölge seçtikleri Mustafakemalpaşa’da bir yıldır sürdürdüğü toplumsal bilinçlendirme çalışmalarını tamamladı.
Derneğin önderliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Barosu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Muhtarlar Birliği, Dörtçelik Çocuk Hastanesi gibi pek çok kurum ve kuruluşun desteğiyle önemli bir aşama kaydedildi.
Erken evliliklerin, çocuk gelinlerin önüne geçilmesini amaçlayan geniş kapsamlı bu çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yakından izlenen bir çalışma olarak öne çıkmıştır.
Mor Salkım Derneği’nin gönüllülük esaslı olarak başlattığı projesi de tüm paydaşları ile birlikte etkili bir sinerji oluşturdu.
Bence projenin en güzel yanı ise rehber öğretmenler aracılığıyla tüm okullara yayılacak olmasıdır.
Çünkü bu gibi sorunlar ancak eğitimle el ele verilerek çözülebilir.
Çocuk evliliklerin insan hakkı ihlali olduğunu unutmayıp çocuk yaştaki evliliklerin engellenmesi açısından bireyler olarak üstümüze düşeni çocuklarımızın mutlu yarınlar yaşaması için yapmalıyız.
Projeyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek okullarda toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verilmesini sağlayan Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler ve yönetimini kutlarım.

Başkanlar ilçelerine doktor istediler

Yenişehir Devlet Hastanesi’nde bitmeyen çile haline gelen hekim kadrosu açığı yine gündemde.
Yenişehirliler, bazı branşlardaki hekim kadrosu yetersizliğinden tedavi olabilmek için ya özel hastaneye ya da Bursa’ya gitmek zorunda kalıyordu.
Sorunu çözümlemek için AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl ile birlikte Belediye Başkanı Süleyman Çelik Ankara’ya gittiler.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Daire Başkanı Yasin Yavuz’la görüşen başkanlar devlet hastanesindeki eksik hekim ve personel ihtiyacının giderilmesini istemişler.
İlçe halkının en önemli sorunlarının başında gelen doktor ihtiyaçlarının giderilmesi konusundaki başkanların girişimleri sonuç verecek mi?
Bunu zaman gösterecek.

Bursa bir sahil kentidir

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın sahillerinin yeterince bilinmediğini belirterek, Mudanya ve Gemlik sahillerinde başlanılacak çalışmaların tamamlandığında Bursa’nın sahilleriyle de tanınacağını söylüyor.
Gerçekten de Bursa’nın pek çok kendine has özelliklerinin yanında Gemlik Narlı Mahallesi sahilinden başlayıp Karacabey Kurşunlu Köyü sahiline kadar olan 150 km deniz sahiline sahip olduğunu pek çoğumuz bilmiyor.
Çünkü, geçmişte Bursa’nın sahillerinin bu denli dikkate alındığına tanık olmadık da o yüzden.
Bu nedenledir ki, kentimizin sahilleriyle tanınacak çalışmalara geç de kalınmış olsa buna çok ihtiyacı vardır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.