Hava Durumu

CHP’nin sessiz eylemi ne kadar ses getirdi!

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2015 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2015 07:31
Ülke olarak, Barış Mitingi’ni hedef alan ve 95 yurttaşımızın hayatını kaybettiği Ankara’daki katliamın yasını tutuyoruz.
İçimiz kan ağlıyor…
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bugüne kadar böylesi yaşanmamış terör saldırısını dün protesto etmek adına CHP İl Başkanlığı’nın organize ettiği ve CHP’li vekillerin de katıldığı sessiz bir eylem yapıldı.
Eylemin adresi Atatürk Caddesi Atatürk Heykeli’nin önüydü.
Buranın seçilmesinin nedeni bu güzergahtan binlerce insanın geçiyor olması ve dolayısıyla daha fazla kişinin dikkatini çekmekti.
Türkiye’de üç gün yas ilan edilirken CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, CHP’li vekiller Lale Karabıyık,Ceyhun İrgil ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun ellerinde, “Lanetliyoruz” yazılı dövizlerle oturma eylemi yapması ne kadar mantıklı tartışılır.
Bu sessiz eylemin bir sonuç çıkardığı kanısında değilim.
Zira gün susma günü değil konuşma günüdür.
Birlik beraberlik çağrılarını her zamankinden daha yüksek sesle yaparak, “Bu tuzağa düşmeyeceğiz, hep birlikte terörü yeneceğiz, terörün geleceğimizi engellemesine izin vermeyeceğiz” denilmelidir.
Bunun öncülüğünü de halkın vekili TBMM’deki temsilcileri olarak sizler yapmalısınız.
Zaman, Heykel önünde oturmak zamanı değildir.

***

Amaç okula devamlılığın sağlanması

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından organize edilen “Okuluma Gidiyorum, Geleceğe Bir Adım Daha Atıyorum” projesi sayesinde ilçenin Roman mahallesinde yaşayan çocukların okula devamlılığının sağlanması amaçlanıyor.
Projeye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor.

***

Gemlik zeytini  Antalya’da görücüye çıktı

”Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla Antalya Ticaret Borsası’nca Antalya’da düzenlenen Yörex Fuarı’na katılarak stant açan Gemlik Ticaret Borsası, Gemlik zeytinini ve ilçenin tanıtımını yaptı.
GTB Başkanı Özden Çakır, “Bizim oraların zeytini meşhur” diyerek katıldıkları fuarda zeytin stantlarının katılımcıların ilgi odağı olduğunu söyledi.

***

“Asgari ücret artışı sorun değil”

Seçimlerde siyasi partilerin en önemli kozu asgari ücret vaadi.
İTSO Başkanı Metin Anıl yaptığı bir açıklamada bu konudaki düşüncelerini paylaşmış.
 Asgari ücretin artırılmasına iş dünyasının pek de sıcak bakmadığı yönünde yorumlansa da İTSO Başkanı Metin Anıl, “Asgari ücretin düşük olduğuna inananlardanım. Asgari ücretin bin 300, bin 400 liraya çıkarılmasından yanayım” şeklindeki sözleri aslında İnegöl’deki istihdamın ne kadar üst seviyede olduğunu gösteriyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.