Hava Durumu

CHP’liler, aday adaylarından seçilmeleri halinde ne istiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2015 06:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2015 06:49
Dün yine aday adayları konuklarımız vardı.
İlk konuğumuz CHP milletvekili aday adayı Erkan Aydın’dı.
Aydın, Dağ-Der’deki çalışmalarıyla dikkati çekmişti.
Daha sonra siyasete giren Aydın, CHP Osmangazi Belediye başkan adayı olmuş ve partisinin bugüne kadar alamadığı oy oranına ulaşma başarısını göstermişti.
Erkan Aydın, bu başarılarını şimdi de milletvekili aday adayı olma yönünde sürdürme arzusunda.
Erken kalkan yol alır sözünden hareketle olsa gerek aday adaylığını ilk açıklayan isim olan Erkan Aydın, aynı zamanda kentimizin dört dağ ilçesinden biri olan Orhaneli doğumlu. 
Zira, yıllardır sorunlarını TBMM’ye taşıyacak bir vekillerinin olmayışından yakınan dağlılar için Erkan Aydın umut olmuş durumda.
Bunların gerçekleşebilmesi için üye bazında yapılacak ve sonucunu şu an için kimsenin kestiremediği önseçimden çıkmak gerekiyor.
Bunun için de üye ziyaretlerini sürdüren Aydın’a milletvekili olması durumunda üyelerin beklentilerinin neler olduğunu soruyoruz.
Aydın, sorunun yanıtını şu üç cevapla verdi.
Seçimlerden sonra unutulmamak ve her zaman hatırlanmak, insan yerine konulup ulaşılabilir olmalarını ve kendilerini TBMM’de en iyi şekilde temsil edilmekmiş.
İstenilenlere baktığımızda gerçekten de CHP üyelerinin bilinçli insanlardan oluştuğunu anlayabiliyoruz.
Sohbetimizin sonunda, “Biz Bursa’nın sorunlarını bildiğimiz gibi çözümlerini de biliyoruz” diyen Aydın’ın üyenin teveccühünü alabilecek isimler arasında olacağını tahmin ediyoruz.

KEMAL DEMİREL YİNE YOLLARDA

Dün ikinci konuğumuz ise partililer kadar Bursa halkının da tanıdığı isim olan Kemal Demirel ve eşi Nimet Hanım’dı.
22. ve 23. dönemlerinde milletvekilliği yapan Demirel’i, trafik terörüne karşı, “Bursa ve Türkiye’ye demiryolu istiyoruz” kampanyasıyla tanıyoruz.
“Siyaset sadece konuşmak değil sorunu çözmek için kendini adamaktır”
diyen Kemal Demirel, Partisinin tüm aşamalarında görev almış isim.
Seçim broşüründe “Emek en yüce değerdir” diyen Kemal Demirel’in iki dönem milletvekilliği yapmış olmasına rağmen yeniden aday olması eleştiriliyor olsa da, halkın her zaman karşısında görebileceği bir isim olarak öne çıkması önemlidir.
Nitekim halkın istediği de bu değil midir?
Öyleyse Kemal Demirel’in önseçimden seçilebilecek bir sıralamada çıkması durumunda Bursa siyasetinin parlamentoda görevde olan en kıdemli temsilcisi olacaktır.

BADEF’TEN YILDIZ'A DESTEK

AK Parti milletvekili aday adayı Zafer Yıldız, ziyaretimize gelen konuklarımız arasındaydı.Partisinin kurucu üyeleri arasında yer alan Zafer Yıldız’ın siyasete girişi FP dönemine dayanıyor.
Bir dönem FP’den belediye meclis üyeliği yapan Yıldız, daha sonra AK Parti’de sürdürdüğü siyaset çalışmalarıyla iki dönem il genel meclis üyeliği yaptı.Daha sonra il yönetiminde görev alan Zafer Yıldız şimdi de siyasetteki bilgi ve tecrübelerini milletvekili olarak sürdürmek istiyor. Her ne kadar Muş doğumlu olmasına rağmen uzun süredir Bursa’da ticaret yapan ve Milli Görüş geleneğinden gelen Yıldız, güneydoğu doğumlu olma avantajını kullanıyor. Yıldız, Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu (BADEF) yönetici ve dernek başkanlarıyla Hilton Otel’de bir araya geldi.
Federasyon Başkanı İhsan Akın, federasyon olarak Zafer Yıldız’ı desteklediklerini deklare ettikleri gecede, birlik beraberlik mesajları vermiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.