Hava Durumu

CHP’de ilçe kongreleri yarın başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2015 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2015 07:44
Cumhuriyet Halk Partisi’nde büyük kongre için olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken Bursa’da 17 ilçede yapılacak kongre süreci yarın başlıyor.
Geçtiğimiz hafta delege seçimlerini tamamlayan CHP İl Başkanlığı’nda pazar günü de Gürsu ile başlanılacak ilçe kongreleri 6 Aralık’ta Kestel ile son bulacak.
İlçe kongre sürecine yönelik dün İl Başkanı Zafer Yıldız ile görüştük.
Yıldız, bazı ilçelerde tek bazı ilçelerde ise iki ismin başkanlık için yarışacağını söyledi.
Parti tüzüğüne uyularak süreci demokratik bir şekilde tamamlayacaklarını vurgulayan Zafer Yıldız,
“İlçe kongrelerimizin ardından yapılacak il kongremiz için 27 Aralık olarak karar aldık. Bu tarihin genel merkez tarafından da uygun görülmesi durumunda belirtilen tarihte il kongremizi Atatürk Merinos Kültür Merkezi’nde yapacağız”
Konu il başkanlığına gelmişken Yıldız’a aday olup olmayacağını sordum.
Adaylığı konusunda henüz kesin bir karar vermediğini belirten, Başkan Zafer Yıldız’ın konuşmalarından anladığım kadarıyla aday olacağı yönünde.
Yıldız’ın bu konuda net bir şey söylememesi gayet doğal.
Zira, il başkanını seçecek delegeler yarın başlayacak ilçe kongrelerinde belirleyici olacaktır.

Zabıta müdürleri Karacabey’de buluştu

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı nezaretinde her ay değişik bir ilçede organize edilen değerlendirme ve koordinasyon toplantısına bu ay Karacabey Belediyesi ev sahipliği yaptı.
17 ilçede görev yapan zabıta müdür ve amirleri, bir araya geldiği kasım ayı toplantısında kaldırım işgalleri, toplu taşıma, pazaryerleri, seyyar satıcılar ve dilenciler gibi konuların çözümü için görüş alışverişinde bulunuldu.

Uyuşturucu ile mücadele anlatıldı

Gemlik Kaymakamlığı önderliğinde ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra kamu kurumlarının yöneticilerinin de katıldığı “Madde Bağımlılığı” konulu toplantı düzenlendi.
Bugüne kadar ilçede neler yapıldığı ve yapılması gereken konular hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğu toplantının sonunda madde bağımlılığına karşı gençlerin spora teşvik edilmesi kararı alındı.

Temiz toplum, temiz Mudanya için

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, seçim vaatleri arasında olan “Temiz toplum, temiz Mudanya” projesine bir yenisini daha ekledi.
Cam, plastik ve kağıtların geri dönüşüme kazandırılmasının ardından şimdi de bitkisel atık yağların geri dönüşüm projesi ile ilçedeki ev, okul ve işyerlerinden toplanacak atıklarla sosyal ve ekonomik olarak ekonomiye katkı sağlanması amaçlanıyor.
Başkan Türkyılmaz, 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği gerçeğinden yola çıkarak hayatımız için yaşam kaynağı olan sularımızın kirletilmesini önlemek amacıyla atık yağ toplama projesinin hayata geçirildiğini belirtiyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.