Hava Durumu

Çemberimde gül oya

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2016 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2016 07:51
Yazının başlığını okuyunca eminim ki türkünün şu sözlerini mırıldanmışsınızdır…
Çemberimde gül oya, gülmedim doya doya, dertlere dalıyorum, günleri saya saya, al beni kıyamam seni…
Diye devam eden türküyü bilmeyenimiz çok azdır.
Aktaracağım konunun içeriğinde de türkünün adının verildiği yarışma düzenlenmiş.
Şöyle ki, Avrupa’daki okullar arasında E-Twinning adı verilip oluşturulmuş bir topluluk var.
Topluluğun amacı, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul işbirliğini teşvik etmek.
Ülkemizdeki 81 ilin katılmış olduğu projede kentimizi İngilizce öğretmeni İlkay Akgül Buran koordinatörlüğünde Yenişehir Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi temsil ediyor.
“Çemberimde Gül Oya” projesinin asıl içeriği kaybolmaya yüz tutmuş kültürleri yeniden canlandırmak.
Ulusal bir kültür projesi olan ‘Çemberimde Gül Oya’; sevgi, dostluk ve kardeşlik temaları içerisinde farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olma, öğrencilere kendilerinin de bir şeyler yapabileceğini gösterebilme ve ufuklarını genişletme, dil, din, ırk ne olursa olsun önce insan olmanın önemini kavratma hedeflerini taşıyor.
81 ile ait yerel oya ve çemberlerle o ilin kaybolmaya yüz tutmuş kültürünü görsel olarak yeniden canlandırmayı hedefleyen projede, Türkiye genelinde sergiler açılacak.
İzmir’le başlayıp tüm illeri dolaşarak sergilenecek sergi, daha sonra E-Twinning portalından Avrupa’daki yüz binlerce üyesiyle paylaşılarak kültürel konularda iletişim kurulması sağlanacak
Böylece kentimizin kültürünü yansıtacak el işlemesi gül oyası çalışması önce ülkemizi ardından da Avrupa’yı dolaşacak.
Hep yakınmıyor muyuz, şehrimizin var olan değerlerini dünyaya tanıtamamaktan.
‘Çemberimde Gül Oya’ projesi de bu eksiğimize inşallah bir nebze de olsa destek olacağı kanısındayım.

Daha temiz bir Bursa

Büyükşehir Belediyesi, çevreye duyarlı nesiller oluşturmak adına 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Daha Temiz Bir Bursa” temalı ödüllü resim ve mektup yarışması düzenlemiş.
Yarışmayı ve içeriğini önemsiyoruz ancak kentimizin kirlenmesine sebep olanlar da kamuoyu nazarında deşifre edilmelidir.

Girişimcilik kursu tamamlandı 

Orhangazi Belediyesi’nin kendi işini kurmak isteyen girişimcileri desteklemek amacıyla KOSGEB ile imzaladığı protokolün ardından açılan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” tamamlandı.
8 Şubat’tan bu yana devam eden eğitime katılan 30 kursiyer girişimcilik, iş planı hazırlama, finansal plan, yönetim planı gibi konuları kapsayan 70 saatlik hem teorik hem de pratik bir eğitim aldı.

Başkanın en önemli yatırımı

Orhaneli Belediyesi gençlere yönelik çalışmalarıyla dikkatimizi çekiyor.
Özellikle lise çağındaki gençlere yönelik çalışmalarla Orhaneli Belediyesi, stratejik planı içerisinde yatırım ve projeleriyle daha sağlıklı bir gelecek için yeni adımlar atmayı sürdürüyor.
“Geleceğe dair yaptığımız en önemli yatırımımızı gençlere yönelik yapıyoruz” diyen Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, şu ana kadar 300 kadar gencin faydalandığı etkinlikler sayesinde gençlerin sosyal, kültürel ve zihinsel gelişimlerine önemli katkılar sağladıklarını belirtiyor.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.