Hava Durumu

Cemalettin Torun tahmin edildiği gibi

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2015 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2015 07:48
Önce delege ardından ilçe kongreleri seçimlerini başarıyla tamamlayan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’a Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mükafatı il başkanlığına devam oldu.
Başarıyı sadece Torun ile sınırlamamak gerek ki, il yönetiminin il teşkilatı üzerindeki ilçe kongreleri öncesi görüşmeler bugünün önünü açmıştır.
Velhasıl, dün önce Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşen Torun, daha sonra Başbakanlığa geçerek Başbakan Davutoğlu ile görüştü.
Bu görüşmelerin amacı AK Parti Bursa il başkan adayının kimin olacağına ilişkindi.
Zaten öncesinde Süleyman Soylu ile il başkanlığına devam kararı alınmasının sonrasındaki görüşmede Başbakan Davutoğlu’na da “hayırlısı olsun” demek kalmış.
Davutoğlu, Soylu ve Torun üçlüsü görüşmesinde, Başbakan’ın partisi adına Bursa’dan istekleri de olmuş.
Bu istek, Cemalettin Torun başkanlığında kurulacak ve 2015 genel seçimlerinde önemli rol üstlenecek yeni yönetim kurulunun en yüksek oranda oy beklentisi içinde olduğuydu.
Dün Ankara dönüşünde telefonla görüştüğümüz Torun’a şu soruyu sordum.
“Milletvekili seçilebilecek sıralamada listede yer alabilecekken niçin il başkanlığını tercih ettiniz?”
Yanıt;
“Zaten başından beri düşüncem bu doğrultudaydı. İl başkanlığı benim Bursa’nın konumu açısından daha faydalı olacağıma inandığım için. İl teşkilatımızla yaptığımız istişarelerimizde de görüşler bu yöndeydi”
Kısacası sonuç Cemalettin başkanın gönlüne göre arzuladığı gibi olduğudur.

RÜSTEM HOCA GÖREVİNE BAŞLADI

Kentimizin merkezi hükümetten öncelikli çözüm bekleyen hizmetlerinin başında hiç şüphe yok ki, sağlık yatırımları gelmektedir.
Bu konuda Sağlık Bakanlığı, büyükşehirlerde sağlık yatırımlarının sağlıklı şekilde yapılması ve hizmete girmesi konusunda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri adı altında birim oluşturmuştu.
Bursa’da da bu görevi iki yıldır Uz. Dr. Yavuz Baştuğ yürütüyordu.
Yeni yılla birlikte Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevinde değişikliğe gidildi.
Uz. Dr. Yavuz Baştuğ, İstanbul Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanlığı’nda görevlendirilirken yerine Bursalıların yakından tanıdığı bir isim olan Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevine getirildi.
Dün itibarıyla yeni görevine başlayan Psikiyatri Profesörü Rüstem Hoca, iki yıldır Şevket Yılmaz Araştırma ve İnceleme Hastanesi’nde yönetici olarak çalışıyor.
Aynı zamanda Bursalı olan Aşkın’ın, kentimizdeki sağlık yatırımları ve ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi olması kentimiz açısından önemlidir.
Nitekim, Yavuz Baştuğ’un bu konudaki eksikliği yatırımlar konusunda da aksaklıklara neden olmuştur.
Bunların içinde en belirgini ise, Serkan İnceoğlu’nun da köşesinde vurgu yaptığı gibi şehir hastanesi yatırımında altı yıldır kağıt üzerinde olmaktan öte gidilememiştir.
Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atanmasının kentimiz adına bu çok önemli yatırımın artık bir an önce başlanmasına vesile olması umuyoruz. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.