Hava Durumu

Çanakkale'yi görmeden ölmeyin

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2017 04:45

Alt satırlarda okuyacağınız yazı, Çanakkale destanının yaşandığı kara savaşlarının her yıldönümünde Bursa açısından ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çalıştığım konudur.
Bu kez de öyle yapıyorum.
Çanakkale Kara Savaşları'nda en fazla şehit veren Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği'ne ulaşmak herkesin gidip görebilmesi adına üç yıldır tüm engeller ortadan kaldırılmış durumda.
Dünyanın bir ucu Avustralya, Yeni Zelanda, Afrika, İngiltere, Fransa gibi ülkelerden gelerek atalarının anıtmezarlarını ziyaret edip dua ettiği Çanakkale'de kentimizin adını taşıyan bir şehitliğimiz var artık.
Aslında vardı da, ne yazık ki bizlere buraya gidip görebilmek ancak bir asır sonra nasip oldu...
Bölgenin coğrafi konumunun elverişli olmayışından araçla gidilip gelinemeyen yolu olmayan Kireçtepe Bölgesi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından önce yolu açılıp daha sonra mezarların tespit edildiği 10 bin metrekarelik alanın çevre düzenlemesi yapılmasıyla Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği burada oluşturularak ziyarete açılmış oldu.
Açıldığı günden bu yana Çanakkale Kara Savaşları'nın yıldönümünde Bursa'dan binlerce insan atalarını ziyaret için buraya gidiyor.
Kireçtepe Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği'ni Çanakkale'deki diğer şehitliklerden ayırt eden bir özelliği var.
O da şehitliği çevreleyen duvarların içinde kalan alanın termal kameralarla yapılan sismik çalışmalar sonucu mezarlık olduğu tespit edilerek şehitlerimizin naaşlarının burada gömülü olmasıdır.
Yani burası sembolik bir şehitlik değildir.
Siz de gurur duyduğunuz kahraman şehit atalarınızı sadece anlamak değil şehit düştükleri yerleri görmek, onları duymak, hissetmek ve de vefa örneği göstermek adına Çanakkale'ye ölmeden bir kez olsun gitmelisiniz.

İnegöl Üniversitesi geliyor...

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) üniversitenin İnegöl yerleşkesinin, amacına uygun görünüme kavuşması için bir süredir çalışma yapıyordu. Ancak yeterli maddi destek bulunamadığı için çalışmalar aksamıştı ki, Ticaret Sanayi Odası bu durumu üstlenerek üniversiteye 100 bin lira bağışta bulunacaklarını açıkladı.
İTSO Başkanı Metin Anıl, üniversite yerleşkesinin daha güzel bir görünüme kavuşturulması, sosyal alanların artırılması ve cazip hale getirilmesi için yapılması planlanan çevre düzenlemesi projesiyle kurulması hedeflenen İnegöl Üniversitesi'nin merkez kampusunun ilk adımının atıldığını belirtiyor.

Orhangazi'ye şimdi de Sağlık Yaşam Merkezi

Bursa Sağlık İl Müdürü Dr. Özcan Akan, bir süre önce Orhangazi'ye gerçekleştirdiği ziyarette bir araya geldiği Kaymakam Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile birlikte ilçenin sağlık yatırımlarını gözden geçirmiş ve şu karar alınmış.
Eski devlet hastanesinde yapılacak düzenlemelerle burasının Sağlık Yaşam Merkezi'ne dönüştürülmesi kararlaştırılmış. Yaşam merkezinin yanına ayrıca aile sağlığı merkezi yapılması da planlanmış.
Orhangazililer şimdi Sağlık Yaşam Merkezi'ne bir an önce kavuşmayı bekliyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.