Hava Durumu

‘Buzlar Çözülmeden’ İnegöl’de protesto edildi...

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2015 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 06:45
Böyle bir şeyin yaşandığını duyunca şaşırdım.
Meselenin detaylarını öğrenince de şaşkınlığım bir kat daha arttı.
Şöyle ki;
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İnegöl Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Buzlar Çözülmeden” tiyatro oyunu önceki akşam İnegöl Kültür Sarayı’nda sahnelenmiş.
1965 yılında kaleme alınan bugüne değin de defalarca sahnelenmesine rağmen güncelliğini yitirmeyen “Buzlar Çözülmeden” tiyatro oyunu, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek yönetmenliğinde sunuldu.
Oyunun senaryosu, kar nedeniyle yolları kapanan kasabaya gelen ve yeni kaymakam olduğu sanılan kişinin hikayesini anlatıyor.
Ancak, oyunun bazı sahneleri, birilerinin tepkisine neden olmuş.
Sebep;sakallı ve eli tespihli şahsın kötü bir şahsiyet olarak lanse edilmesinin yanında tiyatro oyununda sevişme sahnesinin olmasıymış.
Oyunu izleyenler arasında yer alan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ile Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah bu duruma sinirlenip salonu terk etmişler.
Çok enteresan bir durum.
Yüzlerce kez sahnelenen oyun şimdi ne oldu da İnegöl’de protesto edildi.
Haydar Cerrah, oyuna tepkisini salonu terk ederek göstermiş olması yetmemiş olacak ki, Twitter adresinden de vermiş veriştirmiş.
Oyunu ülkenin aile değerlerini bozan bir tiyatro oyunu olduğunu da söyleyebilecek kadar da açıklamalarda bulunan Cerrah, “Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ismi bizi yanılttı. Kınıyoruz” tarzında ifadeler kullanmış.
İnegöl halkının muhafazakar bir yapıya sahip olması tiyatro oyunlarını izlemeyecekleri anlamına getirilmemelidir.
İsteyen izler istemeyen izlemez.
Hele ki, işin en üst uzmanı profesörlük seviyesindeki hocaların kurguladığı oyuna tepkiyi gösteren birinin de başkanlık makamını temsil ediyor olması hiç yakışık almamıştır.

OLURSA İLK OLACAK

Aday adayları konuklarımızı ağırlamaya devam ediyoruz.
Dün de konuklarımız arasında Mehmet Emre Fencioğlu vardı.
Doğuştan görme engelli Mehmet Emre Fencioğlu, AK Parti’den milletvekili aday adayı.
Anne ve babasıyla ziyaretimize gelen Fencioğlu’nu tanıdığıma çok mutlu oldum.
Dünyanın güzelliklerini görmesi nasip olmayan bu kardeşimizin, hayata sevgi dolu gönül gözüyle bakışı bizleri fazlasıyla duygulandırdı.
32 yaşında Bursa doğumlu olan Mehmet Emre Fencioğlu, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu.
Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak çalışırken aday adaylığı için istifa eden Fencioğlu, yeni Türkiye yolunda Bursa’dan bir ilk olsun diyerek bu uğurda aday adayı olduğunu söylüyor.
Şayet partisinin genel merkezinin onayını alabilirse ülkemizdeki tüm engellileri TBMM’de en iyi şekilde temsil edeceğine vurgu yapan Fencioğu, böylece Bursa’dan bir ilk oluşturmak istiyor.
Şansının ne derece olduğunu sorduğumuzda Emre’nin yanıtı şu oldu:
“Yeter ki, gönüller engelli olmasın. Engelliler bizlere Allah’ın emanetidir” diyebilen bir cumhurbaşkanımızın yolunda yürümek de bize yeter” diyor.
Neden olmasın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.