Hava Durumu

Büyükşehir’in aslan payı Mustafakemalpaşa’ya

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2016 09:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2016 09:27
AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı’nın dördüncüsü yapıldı.
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile birlikte AK Partili 14 belediye başkanı, başkan yardımcıları, parti teşkilatı üyeleri ve belediye bürokratları katıldı.
Her ay farklı bir ilçede düzenlenen toplantının asıl amacı ev sahipliği yapan belediyenin hizmetlerinin katılımcılarla paylaşılması ve Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerin birlikte istişare edilmesi.
Dolayısıyla toplantının içeriğine Mustafakemalpaşa Belediyesi açısından baktığımızda Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl için 80 milyon liralık yatırım planladığını görüyoruz.
Büyükşehir bütçesinden sağlanacak destek ve yapılacak hizmetlerle değişim ve gelişimin 2016 yılı sonunda en fazla hissedilecek ilçelerimizden biri de Mustafakemalpaşa olacaktır.
Bütünşehir uygulamasının 131 mahallesiyle Mustafakemalpaşa’nın her yönden kalkınması için büyük bir avantaj olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da, ilçenin çözüm bekleyen sorunlarının başında kırk yıldır altyapısına el atılmayan içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilenmesiyle şehir içi trafik sorununun geldiğini belirtiyor.
Başkan Kurtulan, sorunun da çözümünün Büyükşehir Belediyesi desteğiyle iki yıl içinde giderileceğini; sosyal tesislerden kırsal kalkınmaya, termal turizmden sporda tesisleşmeye kadar hizmete alınacak pek çok proje ile Mustafakemalpaşa’nın marka değerini yükselteceğini söylemiş.
Toplantıda son olarak konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun da, ilçeye yapılacak yatırımların takipçisi olacaklarına her zamanki gibi vurgu yapmış.
Bursa’nın en büyük taşra ilçesi olmasına rağmen geçmişte siyasi ihtiraslar nedeniyle şehirle kopuk yaşayan Mustafakemalpaşa’nın bugününe baktığımızda kaybedilen zamanın ne kadar ilçe adına kıymetli olduğunu görebiliyoruz.

Recep Uslu güven tazeledi

Şu sıralar ilçelerde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri’nin olağan genel kurulları heyecanı yaşanıyor.
Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde yapılan İznik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ndeydi.
Mevcut başkan Recep Uslu ile Ömer Kocuk’un yarıştığı ve açık oylama usulüyle yapılan seçimde 761 delegenin oylarının çoğunluğunu alan Uslu yeniden güven tazelemiş oldu.
Yoğun ilginin olduğu genel kurulun divan başkanlığını Yıldırım Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Özkarayul yaptı.

Kestel’den İstanbul’a 100 bin gül

Kestelli gül yetiştiricilerinin şu sıralar yüzü gülüyor.
2014 yılında, Kestel Fidancılar Kooperatifi ile İstanbul Ağaç AŞ tarafından yapılan sözleşme gereği 100 bin adet gül fidanı sevkıyatı yapılmaya başlandı.
Kestel Süs Bitkileri ve Meyve Fidancılığı Kooperatif Başkanı İbrahim Özcan, bu anlaşma sayesinde İstanbul Ağaç AŞ’nin Kestel çiftçisinin umudu olduğunu, gelecek yıllarda da projenin devam etmesini ümit ettiklerini söylemiş.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.