Hava Durumu

Büyükşehir denizden sonra şimdi de göle gemi indiriyor

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2015 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2015 08:55
Büyükşehir Yasası’nın bir yıl önce yürürlüğe girmesinden en çok yararlanacak ilçelerin başında İznik’in geleceğini yazmıştım.
Bunun sebebini de şöyle belirtmiştim;
“Büyükşehir Belediye sınırlarına dahil olmasıyla beş ayrı medeniyete başkentlik yapmış İznik’in kaderine terk edilen dünya mirası eserleri böylece gün yüzüne çıkacaktır. Nitekim, Bursa’nın tarih kenti olduğunu hem Osmangazi hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemlerinde tarihi eserlerimizin hayat bulduğu çalışmalarını şimdi de İznik için yapacaktır” demiştik.
Zira, İznik Gölü içinde bulunan kiliseyle nasıl da dünyanın ilgisini çektiğini gördük…
Velhasıl, İznik’in tarihinden ibaret bir ilçe olmadığını göstermek adına bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğü Göl Turizmi projesi adına önemli bir gelişme kaydedildi.
Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesi’nin deniz yolu ulaşımındaki hizmetleriyle Bursa’nın aynı zamanda bir deniz kenti olduğunu göstermişti.
Bu kez de turizm amaçlı benzer bir hizmet İznik Gölü’nde hayata geçiriliyor.
Nasıl mı anlatayım;
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkardığı Akşemseddin isimli deniz otobüsünü satın aldı.
Alınan feribot, Orhangazi-İznik arasında sefer yapacak.
Ancak bu seferler yolcu taşımacığının dışında sadece göl turizmi açısından değerlendirilecek.
Örneğin İznik’e gitmek üzere Bursa’dan ya da İstanbul’dan göle kıyısı olan Orhangazi’ye aracınızı park edip gemiye binerek Boyalıca, Göllüce ve Müşküle sahillerine uğrayıp İznik’e geçebileceksiniz.
İznik’in tarihi kadar doğal güzelliklerini gezip gördükten sonra aynı şekilde geldiğiniz nokta olan Orhangazi’ye dönebileceksiniz. 
Bunu yaparken de gemi içerisinde Burfaş’ın işletmeciliğini yapacağı restoranlarda yemek yiyip çayınızı, kahvenizi yudumlarken İznik Gölü’nde seyir yapmanın zevkini yaşayacaksınız.
Hayali bile insanı heyecanlandırıyor…
Geminin işletmeciliğini BUDO’da olduğu gibi BURFAŞ tarafından yapılacak olan Akşemseddin gemisi, 2 milyon liraya satın alındı. Tuzla Tersanesi’ne çekilen gemi burada yapılacak birtakım değişiklikler ve bakımın ardından İznik’e getirilecek.
Deniz otobüsü İznik Gölü’nde turistik amaçlı kullanılmaya başlamasıyla İznik’in öneminin bir kat daha artacağını belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, bir yıldır planlanan projenin hayata geçecek olmasından ilçe olarak mutlu olduklarını belirtiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.