Hava Durumu

Büyüklük böyle bir şey…

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2015 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2015 08:39
7 ayrı branşta bin öğrencinin eğitim gördüğü Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nun eğitim kalitesini yükseltmek adına yeni bir öğretim binasına ihtiyaç duyulduğu bunun için de kamuoyundan yardım beklendiğini daha önceki yazılarımızda aktarmıştım.
Üniversitelerin bir nevi bacasız sanayi olduğu gerçeğini ilçe halkına kanıtlamanın derdine düşen MYO yönetiminin bunun için Yenişehir halkından istediği şuydu:
Orhan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Orhan’ın yapımını üstleneceği ek bina için okulun hemen yanı başında satışa çıkarılan 3 bin 800 metrekare arsanın alınması isteniyordu.
Geçtiğimiz günlerde ilçeye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl ile birlikte MYO’yu ziyaret ederler.
Başkan Çelik, tam fırsatı deyip Altepe’ye konuyu açar ve söz konusu arsanın alınabilmesi için belediye olarak kamulaştırma bedelini karşılayacak bütçelerinin olmadığını söyler.
Okul Müdürü Serhat Ayas da arsanın alınması durumunda buraya yapılacak okulun ilçeye katacağı artı değerleri bir bir anlatır.
Hem belediye başkanı hem de okul müdürünün bu konudaki ısrarlarına Altepe de olumlu yanıt vererek arsanın Büyükşehir Belediyesi’nce kamulaştırılarak satın alınması için çalışmalara hemen başlanması talimatını verir.
Böylece, önemli değişim ve gelişimin hızlı şekilde yaşandığı Yenişehir’e her konuda katkı sağlayacak MYO ek binasının şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.
Büyükşehir Belediyesi’nin büyüklüğü de böyle bir şey işte…

Orhangazi’de Turhan Keles’te Oruç seçildi

CHP’nin ilçe kongrelerine dün de Keles ve Orhangazi ile devam edildi.
CHP Orhangazi İlçe Başkanı Sevim Durmuş’un aday olmadığı kongrede Hakan Turhan ile Sara Mızrak’ın başkanlık için yarıştığı kongreye milletvekilleri Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Başkanı Zafer Yıldız katıldı.
198 delegeden 122’sinin katıldığı kongre sonucunda Hakan Turhan 80 oy alarak ilçe başkanı seçilirken diğer aday Sara Mızrak ise 36 oy aldı.
Keles’te ise mevcut başkan Sami Ataş’ın aday olmadığı tek listeyle gidilen kongreye katılan 37 delegenin oyunu alan İsmail Oruç Keles’in yeni CHP İlçe Başkanı oldu.

CHP Osmangazi’de dört adaylı seçim

CHP ilçe kongrelerinden en fazla delege sayısına sahip olan Osmangazi’de yarın yapılacak kongre bu yüzden bir hayli önemli.
Recep Çohan, İsmet Karaca, Aydın Keleşoğlu ve Recep Tek’in aday olduğu seçimlerde Osmangazi İlçe Teşkilatı’nın 398 delegesi oy kullanacak.
Dört adayın yarışacağı seçimler öncesi dün ziyaretimize gelen mevcut başkan Recep Çohan, kendinden emin bir izlenim verdi.
İki kez atamayla göreve gelen Çohan, bu kez seçilerek koltuğa oturmak istiyor.
Süreçte iki genel seçim, bir önseçim ve bir de delege seçimlerinde görev üstlendiğini hatırlatan Recep Çohan, yarınki seçim sonucunun bugünden belli olduğunu belirterek kazananın kişiler değil parti olacağını söylüyor. Bu arada hatırlatmış olalım CHP Nilüfer’de bugün seçim var.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.