Hava Durumu

"Büyükanne Projesi" başvuru süresini kaçırmayın

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2017 04:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 04:34

Karşılaştığımız pek çok kişinin büyükanne projesi hakkında detay sorması, vatandaşın yeterince bilgi sahibi olmadığını gösteriyor.
Torunlarına bakan büyükannelere maaş bağlanmasını sağlayacak "Büyükanne Projesi"nin yapılacağı on pilot il arasında yer alan Bursa ve ilçelerinde de uygulamaya geçileceğini bir kez daha hatırlatma gereği hissettim.
Projenin uygulanacağı on il şunlar: Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri ve Gaziantep.
Projenin amacı, 0-3 yaş arasındaki torununa bakan büyükannelere verilecek yardım ile halihazırda çalışıyor olan kadınların işgücü piyasasından çekilmelerini önlenmek ve çocuklara büyükanneleriyle birlikte büyüme imkanı sağlayarak kültür aktarımına destek olmak.
Annenin fiilen çalışıyor olması kaydıyla üç yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere 12 ay süreyle 425 lira karşılıksız maddi destek verilecek uygulama için İş-Kur ile SGK'ya son başvuru süresinin 28 Şubat olduğunu aktarmış olalım.
Başvurmak için kuruma gitmenize gerek yok.
Bunun için https://buyukanne.csgb.gov.tr internet adresinden başvuru yapabilirsiniz.

Mesleğinizi belgelendirin işinizi kaybetmeyin

AB kriterleri gereği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca tehlikeli mesleklerde çalışanlara zorunluluk haline getirilen belge ile ilgili Mesleki Yeterlilik Sınavı ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) Gemlik'te bilgilendirme toplantısı yaptı.
MESYEB analiz yöneticilerinin inşaat sektöründe çalışanlarla bir araya gelerek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde yeterlilik belgesinin zorunluluk haline getirildiğini, belgesiz kişilerin ilgili işlerde çalıştırılmayacağı vurgulanmış.
Şu ayrıntıyı da aktarmış olalım, belirlenen 48 adet zorunlu mesleğin sınavlarının sınav ücretleri 31 Aralık 2019 tarihine kadar işsizlik fonundan karşılanacak.
Başvurular alındıktan sonra sınavlar iki üç hafta içinde işyerlerinde ve şantiyelerde yapılabilecek.

Bunu yaşayanlar çok iyi bilir

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yatarak tedavi gören spastik çocukların anne ve babalarına yönelik eğitimler veriliyor.
Aile Eğitimi Okulu adını verdikleri bu uygulamayla ailelere spastik çocukların haklarından gelişimine, doğru beslenmelerinden başa çıkma yöntemlerine kadar pek çok konuda bilinçlendirme eğitimleri veriliyor.
Spastik rahatsızlığı olan yatalak çocuklarıyla birlikte bir ömür geçirmek zorunda olan anne babalara verilen bu eğitim çok önemli.
Bunu yaşayanlar çok iyi bilir...
Hastane yönetimini bu özverilerinden dolayı kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.