Hava Durumu

Bursa turizminin kazanması için bu bir fırsat

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2017 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2017 07:19

Kentimizin en önemli eksikliklerinden biri de dünya tarihindeki önemini öne çıkarıp yabancı turistin gelmesini sağlayamamaktır.
Bu konuda pek çok çalışma yapıldıysa da kentimize gelen turistin günü birlik kalmasından öteye gidilememiştir.
Bunun da sebebi, Bursa'ya turist getiren seyahat acentelerinin yönlendirmeleridir.
İşte bu yüzdendir ki turizm seyahat acenteleri önemlidir.
Türkiye'deki seyahat acentelerinin bir araya gelmesiyle kurulmuş kısa adı TÜRSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin yıllardır Bursa turizmine yönelik elle tutulur bir çalışmasını hatırlamıyorum.
Halbuki yedi bölgede, 9 bin üyesi bulunan TÜRSAB'ın turizmdeki gücü tartışılamaz.
Ülkemiz turizmi için bu denli önem arz eden TÜRSAB'ın kasım ayında yapılacak olağan genel kurulunda genel başkanlık için Bursa'dan bir isim adaylığını açıkladı.
Bu isim, yıllardır Ortadoğu ülkelerinden Arap turist getirerek kent ekonomisine katkı sağlayan Selam Tur Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem'dir.
Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen turizm seyahat acentelerinin yanı sıra İstanbul'daki acente yetkilileriyle geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir araya gelen Hasan Erdem, TÜRSAB genel başkanlığına adaylığını burada deklare etti.
Erdem, oluşumunu gerçekleştirip ülke genelinde kısa zamanda yüzlerce acente sahibinin destek verip katılımcısı olduğu 'GÜÇLÜ TÜRSAB, GÜÇLÜ TÜRKİYE' ilkesiyle çalışacaklarını belirtiyor.
Genel kurulda Erdem'in seçilmesi durumunda hiç şüphe yok ki, kentimiz de kazanmış olacaktır.
Ben ise meseleyi Bursa açısından değerlendiriyorum.
Çünkü turizmin her şeklini içinde barındıran kentimizden TÜRSAB genel başkanı çıkması bu açıdan önemlidir.
Türk turizminin en tepesindeki birlik olarak kabul gören TÜRSAB başkanlığının kazanılmasıyla yıllardır ihmal edilen Bursa'nın turizm potansiyeli de hiç şüphe yoktur ki böylece hak ettiği değeri görecektir.
Bunun için Hasan Erdem'in seçilmesi önemlidir.

İnegöl Belediyesi'nden yine muhteşem bir proje

İnegöl Belediyesi, Bursa'da ilk olacak bir projeyi daha hayata geçiriyor.
Ayçiçeği Masal Köyü Parkı adı verilen ve içerisinde bulunan alanlarla hem yetişkinlerin hem de çocukların ilgi odağı olacak projenin temeli atılmış.
2.5 milyon liraya mal olacak Ayçiçeği Masal Köyü Parkı'nda icatlarıyla ve göstermiş oldukları kahramanlıklarıyla günümüze ışık tutarken de yön vermiş sekiz Türk büyüğümüzün ve Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi sırasında gemileri karadan yürütmesi hadisesinin maketlerle canlandırılması çocuklarla buluşacak.
Hayata geçirdiği pek çok sosyal projeleriyle model olmayı başaran İnegöl Belediyesi'ni Ayçiçeği Masal Köyü Parkı projesinden ötürü biz kez daha kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.