Hava Durumu

Bursa Teknik Üniversitesi’ne yeni Türkiye vurgusu

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2014 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 07:54
Bursa’ya ikinci devlet üniversitesi olarak kurulan Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) dün 2014-2015 akademik yılı açılış töreni yapıldı.
Dört yıldır Yıldırım ve Osmangazi’de eğitim veren Bursa Teknik Üniversitesi, aynı zamanda bir araştırma üniversitesidir. 
Kent sanayicisinin gelecek için uzay, silah ve savunma sanayii gibi ülkemiz adına önem arz eden üretim hedeflerine bilimsel açıdan doğru ve hızlı ulaşabilmesi teknik üniversiteyle olacaktır.
Rektör Hoca’nın dediği gibi, rekabetin kalitede olduğu bir döneme giriyoruz.
Bunun için de, geleceğimizin bilginin kaynağı üniversitelerimizde yetişecek bilim adamlarıyla olacaktır diyerek tekrar BTÜ’nün yeni akademik yılı açılışına dönelim.
Bilindiği gibi BTÜ’nün kente katacağı katkıdan çok kampusun nereye yapılacağı tartışılmıştı.
Kestel’e kampus yapılmasına Rektör Hoca dirense de, kenti yöneten siyasi irade bu konuda son kararını Kestel olarak vermişti.
Verilmişti verilmesine ama kampus yapılacak alanın orman arazisinden üniversite alanına dönüştürülmesi, aynı bölgedeki bazı yerlerin kamulaştırılması, zemin etüdü, ÇED süreci, mastır palanı gibi çalışmaların uzaması, “acaba üniversitenin buraya yapılmasından vaz mı geçildi” dedikoduları yapılmıştı.
Düne dair Bursa Teknik Üniversitesi’nin 2014-2015 akademik yılı açılış törenine damgasını vuran sürpriz, Rektör Ali Sürmen’den geldi…
Bursa’nın, dünyanın en iyi üniversitelerinin bulunduğu şehirler arasında yer almasını sağlayacak BTÜ’nün yapılacak kampus inşaatı için hazırlanan proje fotoğrafları, yeni Türkiye vurgusu yapılarak törene katılanlarla paylaşıldı.
Üniversitenin kuruluş aşamasını yakından takip eden biri olarak Rektör Hoca’nın bu konuda ilk kez bu denli net konuştuğuna dün tanık oldum.
Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek hazırlanan projenin tanıtımında yeni Türkiye vurgusu yapılması, Bursa’nın farkını ortaya koymuştur. 
Bu nedendendir ki, kısır çekişmeleri bir yana bırakıp, kampus inşaatına biran önce başlanıp bitirilmesi için herkesin Bursa Teknik Üniversitesi’ne sahip çıkmalıdır.

Vekil Mustafa Öztürk 
o sözleri kime söyledi?


Kampus inşaatı prosedürlerinin devam ettiği için Yıldırım’da eğitim vermeyi sürdüren Bursa Teknik Üniversitesi’nin 2014-2015 akademik yılı açılış töreninde konuşan Milletvekili Mustafa Öztürk’ün sarf ettiği     sözler neydi öyle…
BTÜ’nün kampus inşaatının yapılmasına birilerinin köstek olduğunu ima edip sürecin bu yüzden uzadığına dair hiç alakasız sözler sarf etti.
Hatta daha da ileriye giderek, üniversitenin yapılmasını engellemek isteyenleri boş tenekeye vurulduğunda çıkan sese benzetmesi de anlamsızdı.
Kampus inşaatının bu kadar uzamasına sebebin Ankara’daki ağır aksak yürüyen bakanlıklar arasındaki bürokrasi engellerinden kaynaklandığını bu işi yakınen takip eden Milletvekili Bedrettin Yıldırım’ın Öztürk’e anlatması gerekiyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.