Hava Durumu

Bursa sevdalılarına altı değerli eser

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2017 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 08:46

Güne dün kente tepeden hakim bir bölge olan Kurtbasan Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilen Hançerli Medresesi Kültür Merkezi'nde başladık.
Tarihi kültürle buluşturan mekan bölgeye şüphesiz önemli bir değer katmış.
Burada bulunmamızın amacı tıpkı mekanın özelliği gibi şehrimizin değerlerini geleceğe taşıyacak kitap haline getirilmiş altı eserin tanıtımıydı.
"Bir Bursa Masalı", "Tarihte Bursa Esnafı", "Uluabat Gölü Çevresi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması", "Bursa Keşif Defteri", "Tarihi ve Kültürüyle Nalbant Köyü" ve "Abdulvahap Sancaktar Tepesi Sondaj Kazıları" adlı eserlerin tanıtımına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte kitapların yazarları da katıldı.
Eserlerin ortaya çıkarılması Bursa'nın merkezindeki çalışmalarla sınırlı kalınmayıp İznik'ten Harmancık'a, Gölyazı'dan İnegöl'e uzanılması tarihi kültürel birikimimizin ne kadar zengin olduğunun kanıtıdır.
Medeniyetlerin beşiği Bursa'nın söyleyecek çok sözü olan tüm zamanların en güzel şehridir.
Böyle bir şehirde yaşamaktan dolayı çok şanslı olduğumu düşünüyorum.
Tabii ki, yaşadığın yerin önemini ve tarihini bilmek, anlamak gerekir.
Başkan Altepe'nin vurguladığı gibi şehirler, haklarında yazılan kitaplar, çekilen fotoğraflarla ölümsüzleşir.
Bursa sevdalılarının başucuna koyacağı bu değerli eserler için kütüphanelerinizde mutlaka yer açın.
Heykel tarihi belediye binasının arkasında ve Balibey Han Sosyal Tesisleri'ndeki Bursa Kültür AŞ stantlarından bu altı eserle birlikte bugüne kadar basılmış kentimize dair 315 kaynak kitabına ulaşabilirsiniz.

*MHP'de istifa furyası

MHP Genel Merkezi'nin uygulamalarına tepki amaçlı başlayan istifa furyası devam ediyor.
Önce İnegöl'de 250 üyenin toplu istifa etmesiyle başlayıp ardından şimdi de benzer durum Nilüfer, Kestel, İznik teşkilatlarıyla devam ediyor.
Basın kuruluşlarını arayarak, genel merkezin son zamanlarda parti içi demokrasiyi yok saydığına dikkati çekerek toplu istifaların artarak devam edeceği bildiriliyor.
İstifa edenlerin Meral Akşener önderliğinde gerçekleştirilmeye çalışılan yeni oluşuma destek amacıyla olacağı yönünde.
Dün İznik'ten yapılan açıklamada mevcut ilçe yönetim kurulu üyelerinin de aralarında olduğu 240 kişinin MHP'den istifa ettikleri bilgisi ulaştı.

*Siz de koruyucu aile olabilirsiniz

Koruyucu aile hizmetlerinin tanıtılması, bilgilendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Bursa'da ilk kez Mustafakemalpaşa ilçesinde program düzenlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce organize edilen toplantıda katılımcılara koruyucu ailenin; çeşitli nedenlerle öz ailesinin yanında bakımları sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu belirli süre içinde ücretli ya da gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşarak hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerden oluştuğu vurgulanmış.
Unutulmamalıdır ki, koruyucu aile yanına yerleştirilebilen, korunan, tehlikeli ortamdan uzak tutulan her çocuk sorumluluğu paylaşan herkesin başarısı ve sevinci olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.