Hava Durumu

Bursa sağlık alanında nasıl hız kazandı

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2016 04:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 04:39
Bursa’da yaşayanların hükümetten  öncelikli beklentisi yıllardır ihmal edilen kamu hastanelerinin yetersizliğinin giderilmesidir.
Bursa’nın siyasi iradesinin, sağlık yatırımlarında proje vaatlerini ardı ardına sıralamaları ne kadar kolay oluyorsa, bu vaatlerin hayata geçirilmesi noktasında o denli sonuç alınamıyordu.
Bu durumu fırsat bilen özel sağlık yatırımcıları da adeta şehri sağlık üssüne çevirmişlerdir.
Bunlara rağmen son iki, üç yıldır başta ilçelerimiz modern hastanelere kavuştu.
Var olanlara dahi ihtiyaca binaen ikincisi yapıldı ve de yapılmaya devam ediliyor.
Şehir merkezinde ise eski Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun döneminde Bursa bu konuda geçmiş yılların öcünü alırcasına sağlık yatırımlarında (şehir hastanesinin meselesinin dışında) önemli gelişmeler yaşandı.
Sürece hız kazandıran ise Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin kurulması olmuştur.
Dün Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliğine getirilen Doç. Dr. Soner Cander’in basın toplantısına katıldık.
Öncesi UÜ Tıp Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Cander, yeni görevinde Şevket Yılmaz Hastanesi başta olmak üzere Yüksek İhtisas Hastanesi, Dörtçelik Psikiyatri Hastanesi, Kadın Çocuk Doğum Ek Hizmet Binası, Yıldırım Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Bağlaraltı Aile Sağlık Merkezi, Nilüfer Ek Hizmet Binası (Ren Tıp) ile Kestel ve Gürsu polikliniklerinden oluşan kentin dokuz farklı yerinde konuşlanmış sağlık kurumlarından sorumludur.
Doç. Dr. Soner Cander, günde 10 bin hastaya poliklinik, yine günde 100, yılda 90 bin ameliyat yapabilen böylesine önemli bir görevi üstlenmekle kalmayıp sağlık alanlarındaki hedeflerinden de söz etti.
Velhasıl, her geçen gün nüfus artan kentin Müezzinoğlu dönemindeki gibi sağlık yatırımlarının devam etmesi dileğimizdir.


İlhan Parseker ile FETÖ arasındaki fark 

İlhan Parseker dün gönderdiği açıklamasında, 2013’te aday olduğu BTSO seçimlerinde FETÖ uzantılarının kendisini desteklediği yönünde çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını anlatmaya çalışmış.
Halbuki FETÖ’nün Parseker’i desteklemesi mümkün olamayacağı gibi bu iki ismin de dünya görüşü Uludağ ile Katırlı dağları arasındaki mesafe kadar fark olduğunu Bursa iş dünyası çok iyi bilir.
O nedenle İlhan Parseker’in yapması gereken dikkate dahi almamasıdır.

Başkandan gençlere hayat tavsiyeleri

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaz döneminde belediye bünyesinde staj yapan öğrencilerle bir araya gelerek hayata dair tecrübelerinden tavsiyelerde bulunmuş.
Aktaş’ın gençlere önerilerinin arasında dikkatimi çeken şu sözlerini sizlerle paylaşmak istedim.
“Artık üniversite bitirmenin bir ayrıcalık değildir. Bunun için mutlaka kendilerini geliştirmelisiniz”

Belediyedeki nakit sıkıntısı mülk sattırıyor

İnegöl Belediyesi, Büyükşehir Yasası’yla birlikte ciddi gelir kaybına uğramış ve bu nedenle bir süredir nakit sıkıntı yaşandığını duyuyoruz.
Nitekim iş yaptırdığı müteahhitlere borcunu ödemekte sıkıntı çeken belediye yönetimi mülkiyetindeki taşınmazları satarak çare arıyor.
Önceki gün yapılan ihalede üç ev ile iki arsa satışlarıyla 1 milyon 247 bin TL gelir elde edilmiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.