Hava Durumu

Bursa Ovası için çok önemli karar

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2017 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2017 07:21

Bakanlar Kurulu, aralarında Bursa'nın da bulunduğu sekiz ilde 51 ovayı "Büyük Ova Koruma Alanı" olarak belirledi.
Önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre;
Tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızla değiştiği tespit edilen 51 ova ile ilgili büyük ova koruma alanı ilan edilmesi kararı alındı.
Karar alınırken burada önemli bir hususa dikkat çekilmiş ve bu ovaların sınırlarında yer alan onaylı planlı alanlarla tarım dışı kullanma izni verilmiş yerler kapsam dışında tutulmuş.
Kararın Bursa'yı ilgilendiren yanı ise şudur.
Kentimizin verimli olduğu kadar tarımsal amaçlı kullanılarak binlerce kişinin toprakla geçimini sağladığı İnegöl, Yenişehir ve Karacabey ovaları kapsama dahil edilmiştir.
Her geçen gün göçle birlikte orantısız nüfus artışının yaşandığı Bursa'da organize sanayi bölgeleri de mantar gibi çoğalırken tarım göz ardı edilmiştir.
İnşallah bu karar Bursa'nın sebze ve meyve ambarı ovalarımızın gelecek adına korunmasını sağlayacaktır.

İbrahim Burkay: "Daha ne yapalım"

Trabzonspor-Bursaspor karşılaşması için 200 kişilik uçak tahsis eden Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, dönüşte uçak Yenişehir Havaalanı'na indiğinde kafileye şu sözlerle seslendi:
"Bursa iş dünyası olarak Bursasporumuza bundan böyle de desteğimiz devam edecektir"
Bir süredir BTSO yönetiminin Bursaspor'a sözde destek vermediği için kulübün bu duruma geldiği bir kesim tarafından dillendiriliyordu.
Halbuki Başkan Burkay ile görüşmemizde, bugüne kadar kulübe yaptıklarını tek tek anlatıp, "Daha ne yapalım" diyerek eleştirilerin doğruyu yansıtmadığını söylerken haklıydı.

Çevreyi kirleten sanayiciler de açıklansın

Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu sanayi için farkındalık oluşturmak ve sanayicilerin çevreye olan duyarlılığını artırmak amacıyla çevre dostu 15 firmayı ödüllendirecekmiş.
Ödül töreni bu akşam Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek iftar yemeğinin ardından yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıllarda da yaptığı farkındalık yaratma çabasını önemsiyorum.
Ama burada şuna dikkati çekmek istiyorum; tüm uyarılara rağmen daha fazla para kazanmak adına arıtma tesislerini devreye sokmayan, doğalgaz olduğu halde kömür yakarak kentimizin toprağını, suyunu ve havası kirleten sanayi kuruluşları da bir şekilde kamuoyuna ifşa edilmelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.