Hava Durumu

Bursa'nın kirli havasına çağdaş çözüm geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2017 04:45

Kentimizin en önemli sorunu nedir diye sorulduğunda aklımıza hemen şu iki olumsuzluk geliyor.

Birincisi şehir içi trafik ulaşımı diğeri ise hava kirliliğidir.

Hatta hava kirliliğini birinci sıraya da koyabiliriz.

Türkiye'nin en çok ihracat gerçekleştiren ikinci şehri olma gururunu yaşatan bu kentin insanı adeta cezalandırılıyor.

Nitekim insan sağlığını kış aylarında tehdit eder hale gelen hava kirliliği TBMM'ye dahi taşındı.

Böylesi önemli bir potansiyele sahip şehirde yaşayan insanların zehir soluyor olmasının asla kabul edilir bir yanı yoktur.

Bilimsel verileri defalarca bu sütunlardan aktarmaya çalıştıysak da somut önlemler alınmayıp her canlının sağlıklı çevrede yaşama hakkı gasp edilmektedir.

Peki ya suçlu kim?

Bu kenti yönetenler...

Çünkü yaz aylarında mutlaka siz de şahit olmuşsunuzdur, devlet yardımı adı altında dar gelirli vatandaşlara binlerce ton kömür dağıtıldığını.
Böylece yakılması yasak olmasına rağmen vatandaşın kömür yakmaya teşvik edilmesi doğalgaz kullanarak çevreye duyarlı davranan vatandaşa bu yapılmış haksızlıktır.
Ortada bir haksızlık olduğunun farkına varan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önceki yazılarımızda aktardığımız gibi kömür dağıtımının bu yıl durdurularak yerine doğalgaz fişi verilmesi için girişimlerde bulunulacağını tekrarlamış.

Hiç şüphe yok ki, Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde olduğu gibi Gemlik Körfezi'nde yaptığı çalışmalar da gerçekten de takdire şayandır.

Sağlığımızı tehdit edici boyutlara ulaşan hava kirliliğini önlemeye yönelik binlerce ton kömür yerine dar gelirliye doğalgaz fişi dağıtılarak çözüm aranması çok önemli bir gelişmedir.

Umarız ki, aynı uygulama kömür yakan bazı fabrikaların da doğalgaz kullanmalarını zorunlu hale getirir.

CHP referanduma Gemlik'ten start veriyor

Halkoylamasının tarihinin netleşmesiyle siyasi partilerde hareketlilik başladı.
Şu sıralar AK Parti teşkilatlarının referanduma yönelik il genelindeki çalışmaları dikkati çekse de Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçeler bazındaki genişletilmiş örgüt toplantıları hız kazanmış durumda.
CHP İl Başkanlığı bugün Gemlik'te, "Bugünlerden geriye bir yarına gidenler kalır bir de 'Hayır' için direnenler" sloganıyla yapılacak genişletilmiş örgüt toplantısına, Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, milletvekilleri Ceyhun İrgil, Erkan Aydın, Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce de katılacak.

Hastanelerin tekstil ihtiyaçları cezaevinden

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu, 450 hükümlüye iş kapısı olmayı sürdürüyor.

Hükümlülerin meslek sahibi olmaları, kurumda kaldıkları süre içinde ailelerine maddi destek sağlamaları adına ceza infaz kurumunun atölyelerinde çalışıyorlar.

Kentimizdeki tüm kamu hastanelerinin tekstil ihtiyacının bir yıl boyunca ceza infaz kurumu tekstil atölyesinden karşılanması yönünde Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Bursa Kamu Hastaneleri Birliği arasında protokol imzalanmış.

Hükümlülerin cezalarının infazı sonrası hayata adaptelerini kolaylaştıracak bu çalışma için emeği geçenleri kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.