Hava Durumu

Bursa'nın gündemi uyuşturucuyla mücadele olmalıdır

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2017 04:46

Gazetelerde dün küçük verilmiş ama etkisi ürkütücü bir haber vardı.
"Uyuşturucuya bir günde dört kurban" başlıklı verilen haberin meydana geldiği yer Bursa.
Özellikle de sentetik uyuşturucu maddesinin gençler arasında yaygınlaştığı kentimizde bir günde dört kişinin hayatını kaybetmesiyle 30 yıllık meslek hayatımda ilk kez karşılaşıyorum.
Zaman zaman uyuşturucuya bağlı ölümlere kentimiz ve ilçelerinde maalesef tanık oluyorduk.
Ama hafta sonu kent merkezinde yaşanan vahim tablo, Valiliği'nden Başsavcısı'na, emniyetinden jandarmasına, sağlık müdürlüğünden milli eğitim müdürlüğüne ve yerel yönetimleriyle her zamankinden daha çok konunun üzerine gitmeleri gerektiğini göstermiştir.
Referandum için adeta seferberlik ilan eden kentin yöneticilerinin gündemi gençlerimizi uyuşturucu pençesinden kurtarmaya yönelik olmalıdır.
Elbette önlemler alınıyor.
Ama gelişmeler gösteriyor ki bu yeterli değil.
Her gün uyuşturucu komasına girerek ölümle kalım arasında çırpınan insanların hastaneye kaldırıldığını düşünmek bile istemiyorum.
Bu yüzden terörden, kanserden daha tehlikeli konuma gelen madde bağımlılığına karşı toplum olarak mücadele etmeliyiz.
Çünkü uyuşturucu ve madde bağımlılığı riski herkes için eşittir.
Sosyal değişkenler hem suç çeşitliliğini artırmış hem de uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasına neden olmuştur.
Maalesef madde bağımlısı ile ailesinin yaşadığı bir dram olarak algılanan uyuşturucu belası, geniş perspektiften bakıldığında toplumumuzun geleceğini tehdit edebilecek potansiyel taşımaktadır.
Dolayısıyla bu tehditleri bertaraf edebilmek için ilgili tüm kurum, kuruluş ve STK'lar ile işbirliği yapılarak gerekli tedbirlerin alınması tüm kamuoyunda bir refleks oluşturulması gerekmektedir.

Karacabey, sorunlarına ortak çözüm arıyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin tüm yönleri ile kalkınıp gelişmesi adına başlattığı Bursa yönetiminde söz sahibi kurum ve kuruluş ziyaretlerini sürdürüyor.
Geçtiğimiz hafta Vali İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye giden Başkan Özkan, önceki gün de yardımcısı Osman Çatak ve İmar ve Şehircilik Müdürü Gökşen Akgör Yağcı ile birlikte Bursa Defterdarı Yusuf Atılgan'ı ziyaret etmiş.
Başkan Özkan, bu ziyaretlerle ilçedeki sorunların çözümü adına devlet yöneticileriyle işbirliği yapmak amacını taşıdığını belirtmiş.

Logo için halkoylaması

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meclis toplantısında yeni logo için çalışmalara başlandığını duyurmuş.
İçerisinde tarım, köfte, ayçekirdeği, kaplıca gibi değerleri kapsayacak unsurların yer almasına özen gösterilmesi planlanan yeni logo alternatifleriyle halkoylamasına sunularak belirlenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.