Hava Durumu

Bursa'nın en güzel meydanı

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2017 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2017 07:06

Dünyada artık ülkeler değil şehirler öne çıkardıkları kendilerine özgü özellikleriyle yarışıyor.
Bunların başında tarihi, doğallığı ve de meydanları geliyor.
Dolayısıyla da kentimizde, ilçelerimizde zannediyorum sizler de farkındasınızdır yerel yönetimlerin hizmetleri arasında meydan çalışmaları önceliği alıyor.
Toplumlar için meydanların en önemli özelliği buluşma noktası olması, herkes tarafından bilinmesi ve şehrin içinde yer almasıdır.
Aynı şekilde kent meydanlarının çevresinde her türlü alışverişinizi yapabileceğiniz mağazalar ve kafelerin bulunması da önemlidir.

Bunları aktarmamdaki sebep, dünyada bu kadar önemsenen hatta meydanlarıyla öne çıkan şehirler turizmde çekim gücü oluştururken acaba kentimizin en güzel meydanı neresidir diye düşündüm.
Şehir merkezi olmak üzere 17 ilçemizdeki meydanları inceledim.
Maalesef gelişmiş şehirlerdeki gibi bir meydanımızın olmadığını fark ettim.
Ama yine de meydan özelliğini taşımasından dolayı ilgimi çeken meydan Mustafakemalpaşa ilçemizdeki Adnan Menderes Meydanı oldu.
Şehrin merkezinde 4 bin metrekaresini Osmanlı, Selçuklu ve Cumhuriyet döneminin özelliklerini yansıtan belediye binası, 200 araçlık yeraltı otoparkı ile açık alanı oluşturan toplam 7 bin metrekareden oluşuyor.
Meydanın hizmete açıldığından bu yana ilçedeki tüm açık hava etkinlikleri burada yapılıyor.
Ayrıca vatandaşların buluşma adresi olarak da kullanıldığı gibi kentimizde amacına uygun halkla bütünleşen meydanın bugün için burasının olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Adım adım Mudanya'yı keşfedecekler

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ile birlikte koordine edilen Büyükşehir ile Adım Adım Doğa projesi kapsamında binlerce Bursalı doğanın eşsiz güzelliklerini keşfetmeye devam ediyor.
Adım Adım Doğa Turu'nun bu haftaki rotası Mudanya.
Mudanya Çepni Mahallesi'nde başlayacak olan faaliyet keyifli bir parkur sonrasında Tirilye'de son bulacak.
Şayet siz de diğer haftalardaki bir doğa keşfi yürüyüş kontenjanının yüz kişiyle sınırlı etkinliğine katılım ve kayıt olmak isterseniz www.bursa.com.tr adresini ziyaret edebilir veya 7163774 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.