Hava Durumu

Bursa kaybettiği değerini geri alıyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2014 15:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2014 15:08
Türkiye, kaplıcalar bakımından dünyada eşi benzeri zor bulunan şifalı sulara sahip. İster hastalıklara şifa bulunmak için, isterse masaj, spa, hamam için olsun kaplıcalar artık dünya sağlık turizminin vazgeçilmezi oluyor.
Pek çok hastalığa yardımcı etkende bulunan suların yanı sıra, huzurlu vakit geçirmek isteyen tatilcilere de fırsat kapısı aralıyor.
Dünyanın yeni yükselen değerleri arasındaki sağlık turizmini kentimiz açısından değerlendirdiğimizde;
Bizanslılar’dan Osmanlı’ya yüz yıllarca şifa kaynağı olmuş kaplıcalarımız bu özellliği maalesef kısa süre öncesine kadar Afyon, Kütahya, Gönen gibi bölgelere kaptırdığını görüyorduk.
Bizanslılar döneminde Basilika adıyla kral kaplıcası olarak bilinen Çekirge, Osmanlı döneminde ise sultanların, padişahların şifa bulmak için geldiği kaplıca sularımız şimdilerde sağlık turizmi alanında yatırımcıların gözdesi haline gelmiş durumda.
Çekirge semtimizdeki 22 termal tesis sahibinin bir araya gelerek kurduğu Çekirge Termal Sularını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin başkanlığını yapan Mehmet Taşkeser’in aktardığı bilgiler gelişmeyi en güzel şekilde ortaya koyuyor.
Bursa’da şu an uluslararası markaya sahip turistlik yedi otelin termal kaplıca sularını kullandığını belirten Taşkeser, bu gelişmeleri dünya sağlık turizmindeki pastadan pay alabilmek adına oluşan rekabetin yansıması olarak gösteriyor.
Ayrıca, termal suyunun kaynağı olan Çekirge’ye alanında en iyisi olacak fizik tedavi merkezi ile beş yıldızlı termal otel yapılması düşünülen projesinin hayata geçirilmesi, şüphesiz bölgenin değerini artıracaktır.
Bir diğer önemli gelişme de;
Bursamız adına hasıl olan, yüzyıllardır kullanılan sıcak suyun merkezinin Çekirge ve çevresi olduğunun aksine ortaya atılan “hayal projeden” vazgeçilmiş olunmasıdır.

Sizinleyiz projesi amacına ulaşıyor
Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilçe kaymakamlıklarının yetkilerinin neredeyse tamamı belediyelere geçmiş durumda.
Böylece kaymakamlar ilçelerde devleti temsil etmekten öte çok farklı yaptırımları kalmamıştır.
Dolayısıyla kaymakamları tören ve davetlerin dışındaki zamanlarında toplumsal içerikli projeler üreterek katkı koymasını bekliyoruz. 
İşte bir örnek:
Orhangazi Kaymakamlığı’nın bir süredir yürüttüğü, dezavantajlı grup-lara yönelik olarak hazırlanan ‘SİZİNLEYİZ’ projesi gibi...
Ayrıca projeyi 100 bin liralık bağışıyla BEBKA destekliyor.
İlçedeki tüm birimler ile sivil toplum kurumlarının katılımının sağlandığı uzun soluklu projenin ana teması, gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmelerini engelleyici faaliyetlerin daha da yaygınlaştırılarak artması.
“Sizinleyiz” projesinde gönüllü görev üstlenen öğretmenlere iki gün süreli düzenlenen eğitim programında, çocuk hakları, direnç ile baş etme, ergenlik dönemi ve iletişim becerileri konularında bilgi paylaşımı yapıldı.
Orhangazi’ye dair her oluşumun içinde yer almasıyla dikkatimizi çeken Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer’i bir kez daha kutluyoruz.
Dünyada milyonlarca insanın sağlık tu-rizmine milyar dolarlar harcadığını düşünürsek Allah’ın bize bir lütfu olan sıcak sularımızın kıymetini bilmeliyiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.