Hava Durumu

Bursa'dan Avrupa'ya meydan okudu

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2017 04:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişiyle dün Bursa yine tarihi günlerinden birini yaşadı.
Mitingle birlikte açılışı da yapılan Atatürk Stadı Meydanı'na Cumhurbaşkanı'nın otobüsle giriş yapması ve binlerce kişinin de coşkuyla kendisini karşılaması bana Bursaspor'un şampiyonluk kutlamasını hatırlattı.
Anayasa değişikliği için yapılacak referandumda Bursalılardan 'evet' oyu istemeye gelen Erdoğan, gördüğü yoğun ilgiden eminin mutlu olmuştur.
Saatler öncesinden miting meydanına gelen on bini aşkın kişiye hitaben konuşmasına Bursa'nın her zaman gönlündeki yerini okuduğu şiirle tarif ederek başlayan Erdoğan, ardından CHP'li milletvekilin "Evet diyenleri İzmir'den denize dökeceğiz" sözlerine cevap verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek bu sözleri sarf eden kişiyi partiden ihraç etmesini istedi.
Ardından topluluğa seslenerek, "Bursa, bu haddi bilmezlere 16 Nisan'da haddini bildirmeye var mısın?" diyen Erdoğan'ın aldığı yanıt da 'evet' oldu.
Erdoğan, 16 Nisan'da sadece ülkemizin yönetim şekli değişecek diyerek, "Emin olun bu durumda da her şey eskisinden daha iyi olacak. Türkiye koalisyon tartışmaları olmadan, istikrar ve güven ortamı tehdit edilmeden yönetileceği bir döneme girecek. Buna karşı çıkacağım derken dünyanızı da ahiretinizi de tehlikeye atmayın" dedi.
AK Parti hükümetinin Bursa'ya yaptığı ve de yapacağı yatırımlardan da bahsederek Bursa'yı daha da geliştirmek için kesintisiz hizmetleri sürdürmeye devam edeceklerini belirterek Bursa'nın ülke üzerindeki önemini şu sözlerle vurguladı:
"Bursa büyüdükçe Türkiye büyüyecek. Bursa yürüdükçe Türkiye yürüyecek."
Bir saati aşan konuşmasının diğer bölümlerinde ise Avrupa Birliği'ne değinerek PKK ve FETÖ'nün bunların topraklarında barındığını belirterek, "Benim bakanlarımın ülkelerine girmesine izin vermeyen Avrupa, PKK'ya kapılarını ardına kadar açıyor. Bu da yetmiyormuş gibi şakağıma silah dayanmış pankartlar açıyorlar. Bu benim şahsi meselem değil. Milletimin meselesi" dedi.
Avrupa ile Türkiye'nin büyüme oranlarını rakamlar vererek anlatan Erdoğan, Avrupa'nın artık istihdam umudu olmaktan çıktığını söyledi.
Avrupa Birliği'ne "Bu günün hasta adamı" benzetmesi yapan Erdoğan, "Bursa'dan Avrupa'ya sesleniyorum. Dost da düşman da duysun. Hatta Pelsilvanya da duysun. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste" dedi.

Böylesi hiç görülmedi

Cumhurbaşkanı'nın Bursa'ya gelişiyle ilgili olağanüstü güvenlik önlemleri alınmış.
Merinos, Çarşamba, Kültürpark ve Çekirge Caddesi'nin gidiş istikameti demir bariyerlerle tamamı çevrilmiştir.
Belirli yerlerden ancak miting alanına girilmesine izin veriliyordu.
Akredite olmamıza rağmen basın mensuplarına ayrılan bölüme geçmek için dört ayrı kontrol noktasında aranarak ulaşabildik.
Erdoğan'ın, bir saati aşın konuşması süresinde iki helikopter sürekli miting alanının üzerinde uçuş yaptı.
Dediğimiz gibi bugüne kadar Bursa'da görmediğimiz olağanüstü bir güvenlik önlemi vardı.

Cumhurbaşkanı son noktayı koydu

Bursalıların yıkılan eski Atatürk Sdatı'nın yerine ne yapılacağını uzunca bir süre tartışmasının ardından buranın meydan olarak kalacağı açıklanmıştı.
Konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi yanına çağırarak bu konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burasının bundan böyle Bursa'nın adına yakışır yeşil kalacağını isteyen herkesin buraya gelip piknik dahi yapabileceğini belirte-rek hatta çevresinin de ağaçlandırılarak daha da yeşillendirilmesini istedi.
Böylece Bursalıların ne olacağını en çok konuştuğu yıkılan eski stadın meydan olarak kalacağı kesinlik kazanmış oldu.

CHP'lilere evet dedirtme sözü istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce kürsüye çıkan
çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının sonunda kalabalıktan referandum için şöyle bir istekte bulundu:
"Çevrenizde tanıdığınız, bildiğiniz CHP'lileri 16 Nisan'da 'evet' demeleri için ikna etmeye söz veriyor musunuz?" diye soran Müezzinoğlu'nun aldığı yanıt ise yine 'evet' oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.