Hava Durumu

Bursa’dan aday olmasaydı sorun çözülecek miydi?

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2015 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2015 06:59
Yedi yılı aşkın süredir Bursa’ya sağlık kompleksi yapılacağı söylentileri nihayet gerçek oluyor.
İyi hatırlıyorum, dönemin Grup Başkanvekili olan Faruk Çelik’le gündeme gelen bu önemli sağlık yatırımının nereye yapılacağına ilişkin yer arayışları yıllarca sürdü.
Önce Uludağ Üniversitesi alanına, daha sonra Otosansit’in üst kısımlarına son olarak da Yakın Çevreyolu Samanlı Mahallesi’ne yapılmasına karar kılınmıştı.
Bu konuda yine dönemin AK Partili Milletvekili Mehmet Tunçak, Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı projeleri basınla paylaşıyor ve temel atılmasına ilişkin tarih veriyordu.
Sonra bölgenin dere yatağı olduğu ortaya çıkınca Sağlık Kompleksi hayalinde tekrar başa dönüldü.
Bu durum iktidar partisi milletvekillerince geçmişte hep siyasi malzeme yapılmış ve kullanılmıştır.
Meselenin yılan hikayesine dönmesinin yansımaları Bursa halkına olmuştur...
Nitekim Sağlık Kompleksi’nin yapılacağından şehir içindeki kamu hastanelerine gereksiz masraf olacağı düşüncesiyle hiçbir onarım, tadilat gibi iyileştirmeler yapılmamıştır.
7 Haziran seçimleri için Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Bursa’dan aday gösterilince Şehir Hastanesi’nin temeli atılabildi.
Kent gündeminden hiç düşmeyen 1300 yataklı Şehir Hastanesi’nin Doğanköy’e temelinin atılması Bursa’nın öncelikli çözüm bekleyen bu sorunu için atılmış bir temeldir aslında.

“TEMİZ ÇEVREM” SENİN ÇEVREN

Mudanya Belediyesi’nin çevre projeleri kapsamında gerçekleştirilen “Temiz Çevrem” etkinliğinin amacı herkesin çevreye duyarlı olmasıdır. 
Mütareke Meydanı’ndan Coşkunöz Plajı’ndaki bölüme kadar çöplerin toplanmasıyla başlanan etkinliğe ellerine çöp torbaları alan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile meclis üyeleri ve çevreye duyarlı vatandaşlar katılmış.
İlçenin 36 mahallesinde devam ettirilecek olan “Temiz Çevrem” etkinliğinin finali ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde daha kapsamlı organizasyon düzenlenecek Mudanya’da.
Her konuda yaşadığımız çevremize duyarlı olmamız aynı zamanda sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlayacaktır.
Çünkü, dünyada bu bilince ulaşmış toplumların görüyoruz ki, daha fazla yaşıyorlar.
Bunun başlıca nedenlerinden bir tanesi de insanların çevresine olan saygısıdır.
Mudanya Belediyesi’nin önderliğinde yapılan “Temiz Çevrem”  etkinliğinin amacı toplumun konuya dikkatini çekmektir.
Mudanya’nın tümünü kapsayan geri dönüşüm çalışmalarının da kısa süre sonra başlayacağını belirten Başkan Türkyılmaz, Belediyesi ayrıca Uludağ Üniversitesi’nce yürütülen projeyle Mudanya sahillerinin “Mavi Bayrak” alarak daha temiz bir ilçe bilinci yaratılmış olacağını belirtiyor.
Başkan Hayri Türkyılmaz’ın, göreve geldiklerinde doğası temiz, halkı mutlu, insana saygılı bir Mudanya oluşturacağız sözünü anımsarsak bu konuda somut bir adım atıldığını bu etkinlikle gördüğümüzü söyleyebiliriz.
Zira, çevre kirliliğine en çok maruz kalan Mudanya ve sahillerinin buna çok ihtiyacı vardır.

SAHİLLER NE KADAR GÜVENLİ?

Uzun bir kış mevsiminin ardından hafta sonu iyiden iyiye kendini hissettiren hava sıcaklıkları yazın geldiğinin habercisi gibi.
Dün, Mudanya’dan başlayarak Gemlik Narlı’ya uzanan deniz sahilini dolaştığımızda bazı vatandaşların ve çocukların denize girdiğini gördük.
Dedik ya, geciken yaz, dün kendini gösterince fırsatı değerlendirenler olacaktır elbette.
Yine geçtiğimiz hafta yaz aylarında Gemlik ve mahallelerinin sahillerinde alınacak önlemler Kaymakamlıkça yapılan toplantıda ele alınmış.
Gemlik Kaymakamı Cahit Işık başkanlığında yapılan toplantıya ilgili daire ve kurumlarının temsilcileri katılarak yaz aylarında nüfusu artan deniz sahillerinde alınacak sağlık ve güvenlik konuları görüşülerek, karara bağlanmış olduğunu öğreniyoruz.
Şimdi de bir an önce bu kararlar uygulamaya geçirilmelidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.