Hava Durumu

Bursa’daki Karacabeylileri kızdıran başkanın mesajı

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2016 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 07:55
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Halil İbrahim Sofrası“ adını verdiği ve haftanın belirli günlerinde sabah namazına gittiği caminin cemaatiyle buluşmalarını sürdürüyor.
Namaz sonrası da cami avlusunda cemaate simit ya da hazır çorba dağıtımının yapıldığı ve Başkan Özkan’ın da katıldığı etkinlik belediyenin SMS sisteminden vatandaşlara mesaj gönderilerek duyuruluyor.
Amaç, daha fazla vatandaşın katılımını sağlamak olsa da işin içine insanların dini inançlarının öne çıkarılarak yapılması çok da doğru olmasa gerek.
Nitekim, bu durumdan şikayetçi olanlar da var…
Mesela Bursa’da faaliyet gösteren Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın adıyla dernek üyelerine de gönderilen SMS’li sabah namazı mesajlarına tepki göstermiş.
Dernek Başkanı Ceylan, dernek üyelerinden gelen yoğun şikayet üzerine şu açıklamayı yapmış.
“Bursa’da yaşayan derneğimizin üyelerine sürekli ‘yarın sabah şu camide halkımızla buluşacağız ve cami çıkışında da simit ya da çorba dağıtılacaktır’ şeklindeki mesajlardan dolayı onlarca insan gerek derneği, gerekse şahsımı arayarak ‘niçin bizim telefon numaramızı Karacabey Belediyesi SMS sistemine kayıt ettirdiniz. Biz kimin nerede ve ne zaman hangi camide namaz kılacağını bilmek zorunda mıyız? İnsan namaz kıldığı yeri bildirmekle neyi ispatlar ki, belediye başkanının nerede namaz kıldığı insanları niçin ilgilendirir ki?”
Belli ki, bu durumdan dernek üyeleri bir hayli mustarip.
Velhasıl yaşamımızı kolaylaştırdığı için her daim övündüğümüz teknolojiyi kimseyi rahatsız etmeden kullanmak karşımızdaki kişiye olan saygıyla orantılı olduğunu unutmamalıyız.

Öğrencilerden kahramanlara moral mektubu

Yenişehirli ortaokul öğrencileri, Doğu ve Güneydoğu’da polis ve askerlik yapan kahramanlara mektup göndermişler.
Yenişehir Müyesser-İbrahim Sünnetçioğlu Ortaokulu’nda öğrenim gören 70 öğrenci, Türkçe öğretmenleri Murat Çoban’ın önderliğinde “Kahramana Mektup” adlı duygusal bir projeye imza atmışlar. Öğrencilerin, Doğu ve Güneydoğu’daki asker ve polislere yazdıkları mektuplarda çok özel hikayeler de bulunuyor.

Birlik ve beraberliğimize en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu mektuplar kahramanlarımıza iyi bir moral olacaktır.

DP Karacabey kongreye hazırlanıyor

Demokrat Parti Karacabey İlçe Teşkilatı salı günü olağan kongreye gidiyor.
Mevcut İlçe Başkanı Cem Tiryakioğlu, yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasına rağmen şu ana kadar herhangi bir aday çıkmadığı gibi partinin emektar isimlerinden olan Zeki Gülan ya da Mustafa Çırpan’ın göreve talip olabileceği konuşuluyor.

Kadınlara özel doğa yürüyüşü

İnegöl Belediyespor bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Dağcılık ve Doğa Sporları branşının ilk etkinliği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel doğa yürüyüşü şeklinde planlanmış.

Doğa yürüyüşü, pazar günü İnegöl Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünden kalkacak araçlarla Sayfiye, Geyikli Baba, Babasultan, Kızlar Sarayı parkurunda yaklaşık 13 kilometrelik bir güzergahta gerçekleştirilecek.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamayla İnegöllü bayanları bu özel günde doğa yürüyüşüne davet ediyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.