Hava Durumu

Bursa adına önemli iki gelişme...

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2015 06:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2015 06:49
Bursa adına çok önemli iki gelişme yaşandı son iki günde.
Bu gelişmelerin oluşmasında da Büyükşehir Belediyesi desteği vardı.
Birincisi Gemlik’te yaşandı.
“Bize ne Gemlik için yapılan gelişmeden” demeyin lütfen, bu kentte yaşayan herkesi ilgilendiren bir çalışma bu.
Şöyle ki, Gemlik Körfezi’ni kirlilikten arındıracak arıtma projesinin startı verildi.
Düşünün, bugüne kadar altyapısı olmadığı için 70 bin nüfuslu Orhangazi ilçesinin tüm kanalizasyon giderleri Gemlik’in girişinden geçen Karsak Deresi aracılığıyla Körfez’e bırakılıyordu.
Durun daha bitmedi…
Narlı, Küçükkumla, Büyükkumla, Gemsaz, Kurşunlu, Altıntaş, Güzelyalı, Mudanya ve Tirilye’nin de aynı şekilde tüm evsel giderleri denize bırakılıyordu.
Sonra biz de diyoruz ki, “Denizden babam çıksa yerim”. Yediğimizin ne olduğunu bilmediğimiz için bunu söylediğimizi düşünüyorum.
İşte gerçek ortada.
Bu duruma önlem almayan geçmiş belediyelerce halk hep yıllardır kandırıldı.
Mudanya Tirilye’den başlayıp Gemlik Narlı’ya kadar uzanan 82 kilometrelik sahil şeridini kapsayacak dört ayrı biyolojik arıtma tesisi ve kolektör hatlarının planlandığı gibi iki yıl içinde tamamlanmasıyla Gemlik Körfezi’nde yeniden hayat başlayacaktır.
Kentimiz adına diğer bir önemli gelişme de Yenişehir Havaalanı’nda dün yeniden Erzurum ve Trabzon tarifeli seferlerinin başlamış olması.
Bursa’nın ulaşım sorunlarından biri haline gelen hava ulaşımı adına önemli bir gelişme olan bu seferler umut ediyoruz ki, geçmişte olduğu gibi bir süre sonra kaldırılmaz.
Bunun için de bu kentte yaşayan herkes üstüne düşeni yapmalıdır.
Şimdi üst satırlarda aktardığım her iki konu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri sonucu yapılacak ve yapılmış kent insanı adına önemli gelişmelerdir.
Bu yüzden bazı belediye başkanlarına diyoruz ki, artık Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerinden ne alıp ne verdiğini bir kenara bırakıp Büyükşehir’in büyük nimetlerinden yararlanmaya bakınız.

SEÇİM PERFORMANSINA GÖRE SEFER

Türk Hava Yolları’nın yurtiçi seferlerini yapan bir alt kuruluşu olan Anadolujet’in Yenişehir-Erzurum-Trabzon seferlerinin başlamasına ilişkin dün düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılmıştı.
Arınç, burada yaptığı konuşmasında, seferlerin Diyabakır, Muş gibi bazı illere de yapılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi ve ekledi.
Bu illere de seferlerin yapılabilmesi için 7 Haziran seçimlerinde çıkacak sonuca göre değerlendireceğini açıkça anlaşılır bir üslupla aktardı.
Kısacası Arınç, sefer sayılarının artması ve daha fazla illere Yenişehir Havaalanı’ndan uçuşların yapılabilmesi için Bursalıların seçim performansına bakacaklarına esprili şekilde vurgu yapmış oldu.

MECLİS SALONUNDA DUYGUSAL MÜZE

Yenişehir Belediyesi tarafından, meclis salonunda Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi açıldı.
12 Mart tarihine kadar açık kalacak müzeyi gezenler duygusal anlar yaşıyor...Nasıl yaşamasın ki, insan düşünürken dahi gözleri doluyor.
Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi, Seddülbahir Müzesi’nin de kurucusu olan tarihçi ve koleksiyoner Ahmet Uslu tarafından tasarlandığını söyledi.
Çanakkale Savaşı’nın 100. yılına girdiğimiz bu yılda, Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere bir sosyal sorumluluk projesi olarak hazırlanmış bu gezici müze.
Çanakkale Savaşı’ndan günümüze kadar ulaşabilmiş orijinal savaş malzemelerini, kişisel objeleri, maket ve görselleri sergileyen müze, 1915 yılında çeşitli etnik kökene ve inanç gruplarına mensup askerlerin birlik ve beraberlik içinde vatan savunması için omuz omuza nasıl savaştıklarını bir kez daha gözler önüne seriyor.
Belediye meclis salonunda açılan müzeyi herkesin gezmesini tavsiye ediyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.