Hava Durumu

Bugün günlerden Mudanya Belediyesi

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2016 00:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 00:16
Yazının başlığını bu şekilde atarak oluşturmak istediğim algı şudur;
Bir süredir Mudanya Belediye yönetiminde siyaseten yaşanan gelişmeler dalga boyunu aşıp CHP Genel Merkezi’ne uzanmış durumda.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, gelişmelere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek adına Mudanya Belediyesi Basın Buluşması adını verdiği toplantıda sağına İl Başkanı Şadi Özdemir, soluna İlçe Başkanı Ergül Batman’ı alarak dün basının karşısına çıktı.
Makam aracı alımını engellemek için muhalefetle birlikte hareket eden partisinin dört meclis üyesinin görevlerinden düşmesine neden olan gerekçeleri anlatan Türkyılmaz, bu konuda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da bilgilendirmiş.
Görevine son verdiği meclis üyelerinin seçildiklerinde istifa dilekçelerini geçmişte Gemlik Belediyesi’nde yaşananların tekrarlanmaması için kendi iradeleriyle ve de ortak bir kararla verdiklerini söyleyen Başkan Türkyılmaz, aslında bu konuda kendisinin dayatmasının söz konusu olmadığını belirtiyordu.
Başkanın her fırsatta çalışmalarının bazı kesimlerce engellenmek önünün kesilmek istendiğine ilişkin sözlerini dün de yenileyince şunu sordum:
Niçin çalışmalarınız engellenmek isteniyor?
Türkyılmaz’ın cevabı, “Belediye başkanı seçilmem birilerini rahatsız etti. Çünkü 30 yılda yapılamayanları 2.5 yılda yaptık” oldu.
Belediye çalışmalarına da değinerek, “Mudanya’da kimse evinden dışarıya adımını attığında toprağa basıyorum diyemez” diyen Başkan Türkyılmaz, Mudanya İskelesi’nin Bakanlar Kurulu ek kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiği yönündeki açıklamalara itibar etmediklerini çünkü kendilerine bu yönde resmi yazı ulaşmadığını söyledi.
Bu durumda Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda Mudanya İskelesi’nde işgalci konumunda olduğunu iddia etti.
Doğrusu ben de çok merak ediyorum, Mudanya İskelesi ve de Ketendere Limanı’nın akıbetinin sonucunun nasıl olacağını.

Başkan adaylığını açıkladı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dünkü toplantısında açıkladı.
2019 yerel seçimlerine henüz 2.5 yıl olmasına rağmen partisinden tekrar aday gösterilecek olmasının gerekçelerini şöyle sıralıyordu:
“Ben hiçbir işimi şansa bırakmam. Mudanya’da partimin oyu yüzde 50.
Benim şahsi oyum ise yüzde 80’dir. Bu nedenle de karşıma çıkacak aday formaliteden ibaret olacaktır”
Türkyılmaz, bunları söylerken CHP İl Başkanı Şadi Özdemir de hemen yanında oturuyordu.

“Ketendere, Bursa meselesidir”

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya’nın Ketendere mevkiine yapmak istediği RoRo İskelesi’ne tepki gösterip konunun yargıya taşınmasını CHP İl Başkanı Şadi Özdemir dile getirdi.
Özdemir, İstanbul’un pisliğinin buraya kaydırılmak istendiğini belirterek şunları söyledi:
“Bursa’nın bu konuda bir şeye karar vermesi gerekiyor. Bu bir liman meselesi değildir. Bu Bursa’nın değerlerini yok edip etmeme meselesidir. Biz burada bunun mücadelesini veriyoruz”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.