Hava Durumu

Bu yöne yolunuz düşerse buraya mutlaka uğrayın

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2016 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 04:56
İzmir yönüne gidenlerin mutlaka dikkatini çekmiştir, yolun sağ tarafında çam ağaçlarının arkasında gizlenmiş arazi saklı bir cennet gibidir adeta.
Burası Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nce (TİGEM) yarış atlarının yetiştirildiği haradır.
Geçenlerde yine ihalesi yapıldı, 500 bin liraya varan fiyatlara satılan atların yetiştiği bu arazinin büyük bir kısmı Karacabey ilçesi sınırları içinde kalmaktadır.
Buna rağmen ilçe halkı buradan istifade edememektedir.
Bu durumu ortadan kaldırmak üzere Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile TİGEM Karacabey Tarım İşletmeleri Müdürü Ahmet Karakeçe arasında geçtiğimiz hafta bir protokol imzalandı.
Bu protokol çerçevesinde, hara arazisinde çocuklar için spor alanları ve sosyal tesisler inşa edilecek.
Başkan Özkan, hayata geçirilecek projenin ilçenin sosyal anlamda olduğu kadar, diğer tüm yönleriyle de ilerlemesine de önemli katkılar sağlayacağını belirtiyor.
Çocuklar açısından son derece faydalı olabilecek proje aynı zamanda hara ile başlatılan yeni dönem ilçe halkı arasında da memnuniyet yaratmış.
Yazının başında tarif ettiğimiz yöne şayet öğleden önce yolunuz düşerse TİGEM’e mutlaka uğrayın.
Çünkü çocuğunuz görevliler kontrolünde ata binerken siz de TİGEM arazisinde yetiştirilmiş çeşitli ürünlerden oluşan kahvaltınızı yapıp sütünüzü içebilmenin keyfini yaşayacaksınız.
En önemlisi de bunların tümü ücretsiz size ikram edilecek olmasıdır.
Bu gelişmeler gösteriyor ki, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın Karacabey’in gün yüzüne çıkmamış değerlerini peyderpey ilçe halkının kullanımına sunuyor olmasıdır.

AK Parti Orhangazi Gençlik birinci seçildi

AK Parti Orhangazi İlçe Gençlik Kolları, 919 ilçe arasında 100 tam puan alarak Türkiye’deki en başarılı gençlik teşkilatı seçildi.
Genel Merkez tarafından, teşkilatların parti içi ve parti dışı tüm faaliyet kriterlerle puanlanarak toplam performanslarının takip edilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla oluşturulan AK Parti Bilgi Sistemi’nin (AKBİS) verilerine göre, Orhangazi İlçe Gençlik Kolları 100 tam puanla birinci oldu.

“Yenişehir’de işsizliği bitireceğiz”

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, ilçede işsizliği bitirmek için bir yılda BUSKİ, Huzurevi, hastane, havaalanı ve diğer yerler olmak üzere 150 vatandaşa iş imkanı sağladıklarını söylemiş.
Durum öyle bir hale geldi ki, vatandaş iş aramak için İŞ-KUR’a değil parti başkanlarına gidiyor.
Ne olursa olsun hele ki, Yenişehir gibi iş alanları kısıtlı olan bir ilçede 150 kişiyi iş sahibi yapmak takdire şayandır.

Orhangazi’de festival haftası başlıyor

Orhangazi’de ilk festival yarın başlayıp pazar akşamı sona erecek olan Orhangazi Gedelek 3. Turşu Festivali.
Gün boyunca birbirinden eğlenceli etkinlikler, yarışmalar, çocuklar için gösteriler, konserler, panayır turşu pazarı, geleneksel ürünlerin satıldığı stantlar ve daha fazlası bu festivalde.
Şayet hafta sonu ne yapmalıyız diye düşünenleriniz varsa Orhangazi Gedelek 3. Turşu Festivali’ni kaçırmayın derim.
Aynı ilçemizde pazartesi günü ise bu yıl 38’incisi düzenlenecek Zeytin Festivali var.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.