Hava Durumu

Bu tepki teröre değil karara

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2015 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2015 07:45
Gürsu’da dün ilginç bir protesto açıklaması vardı.
Görenlerin önce teröre tepki için zannettiği kalabalığın gayesi, Gürsu Belediyesi’nin Ana Sağlık Merkezi ile İlçe Sağlık Müdürlüğü binalarının yıkım kararına karşı tepki amaçlıydı.
Gürsu’ya gidenler iyi bilir.
İlçe merkezinde yaşlısının gencinin boş zamanlarında gittiği tek bir yer vardır.
Aynı zamanda SİT alanı olan, 15, 20 civarında tarihi tescilli çınar ağaçlarıyla oksijen deposu konumundaki bölgenin eski ismi Şaşakaldım yeni ismi ise Celal Bey Parkı’dır.
Yaklaşık 4 bin metrekare alanı kapsayan parkın içinde kalan 8 doktor, 8 hemşire ve 4 sağlık personeliyle ilçe halkına sağlık hizmetinin verildiği tek yer olan Gürsu Ana Sağlık Merkezi yıkılıp yerine spor kompleksi yapılmak isteniyormuş.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan bu iş için 5 milyon liralık ödenek dahi çıkarılmış.
Anlaşılan o ki, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, hatırı sayılır miktardaki ödeneği bir an önce yatırıma dönüştürebilmek adına geçtiğimiz hafta belediye meclisini olağanüstü toplayıp buranın yıkılıp spor kompleksi alanına dönüştürülmesi kararının alınmasını sağlamış.
Halbuki, böylesine hassas kararları önce halkla istişare edip sonuca göre değerlendirip karar almak yerine işi oldubittiye getirmek ilçe halkına haksızlıktır.
CHP’li milletvekilleri Orhan Sarıbal, Ceyhun İrgil, MHP Milletvekili Tevfik Topçu, MHP İlçe Başkanı Suat Ermiş, SP İlçe Başkanı Seçmen Ergene ile vatandaşların da katıldığı dünkü imza kampanyasının öncülüğünü CHP Gürsu İlçe Başkanlığı üstlenmiş.
İlk gün bin civarında toplanan imzalar kanımca daha da artacaktır.
Gürsu Belediye Meclisi’nin aldığı ve tepkilere neden olan karar önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelecek.
Burada da muhalefet partilerinin tepkisiyle karşılaşacak karar netice itibarıyla ve de oyçokluğuyla geçecektir.
Ardından konu muhalefet partililerince Bölge İdare Mahkemesi’ne taşınacak.
Nitekim uzlaşıyla çözümlenebilecek konunun, yargının müspet ya da menfi vereceği karar doğrultusunda uzayıp gitmesinin kimseye faydası olmayacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.