Hava Durumu

Bu sese kulak vermelisiniz

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2017 04:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2017 04:38

Duyarlı okuyucularım anımsayacaklardır.
Bu sütunlardan mümkün olduğunca halkın sorunlarının çözümüne yönelik konuları işleyerek ilgililere iletmeye çalışıyorum.
Sorunun çözüme kavuşmasıyla yurttaş kadar bizler de mutlu oluyoruz.
Bugünkü yazımızı yine bu yönde değerlendirerek hayati önem taşıyan bir konuyu ilgililerin ilgisizliğine dikkati çekmek istiyorum.
Bursa-Karacabey yolu üzerindeki Uluabat Mahallesi sakinleri bir süredir mail göndererek hayati bir sorunlarını gündeme getirmemi dolayısıyla çözüm bulunmasını istiyorlar.
Şöyle, mahalleyi ikiye ayıran Bursa-İzmir karayolundan sağlıklı bir şekilde karşıdan karşıya geçmek istediklerini belirtiyorlar.
Vatandaşın en doğal hakkı böyle bir şey istemek de.
Marmara'yı Ege'ye bağlayan karayolundan günde binlerce aracın geçiş yaptığı böyle bir durumda can güvenliklerinin olmadığını Uluabat Mahallesi Muhtarı Şevki Aşnı bakın şöyle anlatıyor:
"Özellikle yaz aylarında trafik akışının yoğun olduğu bu bölgede bugüne kadar çok canlar yitirdik. Hava karardıktan sonra akşamları köyün karşı tarafına geçmek isteyen yaşlılar ve çocuklar karayolundan gelen araçların çarpması sonucu hayatlarını kaybetti. Daha fazla canlar yitirilmeden bir an önce ya bir üst geçit ya da tüpgeçit yapılmasını istiyoruz. Bu talebimizle ilgili olarak üç yıldır ilgililere dilekçe vererek iletmemize rağmen gelişme olmadı..."
Söylenecek bir söz bulamıyorum.
Yıllardır önlem alınmayarak canların yitirilmesinin asla hiçbir gerekçesi olamaz.
İlgililerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyorum.

Üretecek herkese başkandan destek sözü

Cumalıkızıklı köylü bayanlar ürettikleri ürünleri köye gezmeye gelen turistlere satmasıyla kentimizde önemli bir konuya öncülük etmişlerdir.
Cumalıkızık örneğiyle yola çıkılarak kentimizde onlarca kadın dernekleri kuruldu.
İşte son olarak kurulan Nilüfer'e bağlı Yolçatı Mahallesi Üreten Kadınlar Derneği'ne Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan yönetim ve üretim binasının açılışı geçenlerde yapıldı.
Ülkede yaşayan herkesin üretme zorunluluğunun bulunduğunu, Yolçatı Mahallesi Üreten Kadınlar Derneği üyelerinin de bu hassasiyetle davran-dıkları için tebrik edip tüm ev hanımlarını ilgi duydukları alanlarda üretim yapmaya çağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, girişimde bulunacak herkese destek sözü vermiş.

Katırlı Dağı keşfedilmeyi bekliyor

Bursa dendiğinde özellikle de kış aylarında akla Uludağ gelir.
Bu da çok normal bir durumdur.
Ama kentimizin bir diğer önemli dağı da Katırlı Dağı'dır.
Uludağ kadar rağbet görmese de keşfedilmeyi beklediğini söyleyebiliriz.
Nitekim geçenlerde Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı ile Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği'nin organizasyonuyla Katırlı Dağı'nı keşfetmek için doğa yürüyüşü yapılmış.
Doğa severlerin çekip paylaştığı fotoğrafları görünce Katırlı Dağı'nın kentimiz için ne kadar önemli olduğunu insan daha iyi anlayabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.