Hava Durumu

Bu projeler İnegöl’ün çekim gücünü artırır

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2015 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2015 07:34
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından herhalde en fazla projesi onaylanıp hibe almaya hak kazanan İnegöl Belediyesi’dir.
Hatırlanacağı gibi daha önce de İnegöl Müzesi ve yine Mobilya Müzesi projeleriyle hatırı sayılır miktarda para desteği almaya hak kazanmıştı.
Bu fırsatı iyi değerlendiren ve işi kavrayan İnegöl Belediyesi’nin iki yeni projesi daha onaylanarak yaklaşık 700 bin lira hibe alacağı açıklandı.
Bunlar,“Yenice´de Kırsal Turizm ve Ekonomi Potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi DOSTUM Kurularak Geliştirilmesi” ve “Oylat‘ta Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi Kurulması (SUGESAM)” adlı projeler.
İnegöl sanayi kenti olmasının yanı sıra aynı zamanda iyi bir tarım ve turizm kentidir.
Özellikle son dönemde hayata geçirilen projelerle tarımdaki başarısı herkesçe malum. 
Bu özelliklerini turizm alanında da geliştirmeyi arzulayan İnegöl Belediyesi, spor ve turizm faaliyetleriyle de anılan bir şehir olma isteğini çeşitli projelerle uygulamaya geçiriyor.
Bir yılda tamamlanacak olan Doğa Sporları Turizmi Merkezi’nin toplam bütçesi 774 bin 879 lira.
Bu rakamın 400 bin lirası BEBKA´nın sağlayacağı hibeyle karşılanacak.
Geriye kalan kısmı için ise belediyenin bütçesinden destek alınacak.
Hibe almaya hak kazanan diğer proje ise, Oylat AŞ olarak hazırlanılan SUGESAM’dır.
Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi Kurulması (SUGESAM) ile BEBKA´dan onay alan bu projenin toplam maliyeti ise 494 bin lira.
Bu miktarın 246 bin 667 lirasını BEBKA karşılayacak.
Geriye kalan kısmını Oylat AŞ bütçesiyle sonuçlandıracak.
Mobilyası, köftesi, ayçekirdeği ve Oylat gibi markalarıyla kendinden söz ettirmeyi başaran İnegöl böylece doğa sporlarıyla da kırsal turizm konusunda cazibe merkezi olmaya adaydır.
Her iki projenin de gerçekleşmesiyle İnegöl alternatif sporlar kategorisinde yeni bir çekim merkezi olacaktır.

MUSTAFAKEMALPAŞA BİLGİ ŞÖLENİNE HAZIRLANIYOR

Mustafakemalpaşa Belediyesi, kentin tarihsel, sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.
Kentin geleceği için hedeflenen atılımlara yeni bakış açıları getirilmesi için çalışmalarını yürüten Mustafakemalpaşa Belediyesi, Kirmasti ve İz Bırakanlar Sempozyumu’nun ardından şimdi de Uludağ Üniversitesi’nin akademik desteği ile ‘Geçmişten Geleceğe Mustafakemalpaşa Sempozyumu’ düzenliyor.
Sempozyumun amacı:
Mustafakemalpaşa’nın ta-rihsel, toplumsal, kültürel, arkeolojik, coğrafi ve çevre duyarlılığı boyutlarıyla ele alınacak olması.
Mustafakemalpaşa’nın bilgi altyapısının zenginleştirilmesi, tanıtımına katkı sağlanması ve turizm potansiyelinin artırılmasının hedeflendiği sempozyuma alanında etkin pek çok bilim insanı ve yazar katılacak.
Adeta bilgi şöleninin yaşanacağı Mustafakemalpaşa’nın her yönüyle gelişmesine ve zenginleşmesine olanak sağlayacak değerlendirmeler ve öneriler bu sempozyum aracılığıyla yön bulacak.
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Türkiye’deki tüm üniversitelere başvurularak Mustafakemalpaşalı akademisyen ve araştırmacılara sempozyuma katılımları konusunda gönderdikleri davet büyük bir ilgi görmüş.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Toplumun bünyesi içinde üretilen ve yoğrularak gelişen tarihi ve kültürel birikimlerin bilimsel etkinlikler ve yayınlarla öğrenilmesine katkı sağlamayı bir görev kabul ediyoruz” diyor.
Gerçekten de Mustafakemalpaşa’nın tarihi bir hayli geçmişe dayanıyor.
Antik dönemlerden bu yana yaşadığı tarihi, toplumsal ve sosyal değişim ve gelişime ilişkin bildiriler hazırlanarak, kentin sahip olduğu tarihi değerlerin, doğal güzelliklerin ve turizm potansiyelinin sempozyum sayesinde akademisyen gözüyle bakılıp ortaya çıkan sonuç toplumla paylaşılacak.
İlgili akademisyen ve araştırmacıların ilçede bir araya gelmesiyle üç gün boyunca Mustafakemalpaşa’yı her yönü ile tartışmaya açacak, bir nevi Mustafakemalpaşa konusunda beyin fırtınası estirecektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.