Hava Durumu

Bu görev hepimizin

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2016 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 07:29
Alkol ve sigara kullanma yaşının düşmesi, uyuşturucu kullanma yaşını daha da aşağıya çekmiştir.
Gençlerin hatta daha da çocuk diyebileceğimiz yaşlarda kullanımı artan uyuşturucuyla mücadele sürse de temini önlenemedikçe istenilen başarıya ulaşılamıyor.
Madde alışkanlığının daha doğrusu bağımlılığının tedavisi mümkün olan bir hastalık ama bu hastalığı tedavi etmekten ziyade, nedenlerini ortadan kaldırmaya yönelik koruyucu ve önleyici çalışmalar mücadelede daha etkili olmaktadır.
Dolayısıyla bu anlamda kentimizde pek çok kurum ve sivil toplum kuruluşları madde bağımlılığıyla mücadelede sosyal sorumluluk projesini hayata geçirme çabasındalar.
Geçenlerde de yazdığımız üzere bu konuda Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ilçe genelinde çalışma başlatmış.
Her geçen gün daha çok kitleye ulaşması sağlanan “Maddeye bağlı olma hayata bağlı ol” projesi ilçede de ses getirmiş durumda.
Şöyle ki, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşu yetkililerinin de katılım göstererek desteklediği projede önemli bir aşamaya gelinmiş durumda.
Demek istediğim odur ki, maddeyle mücadele sadece polisin ve jandarmanın görevi olmadığı, herkesin bu konuda sorumlu olduğu bilincinin toplumda oluşturulması sağlanmalıdır.
İşte Mustafakemalpaşa örneğinde olduğu gibi tüm ilçelerimizde de benzer projeler oluşturularak gençlerimizi bu lanet olasıcı beladan uzak tutmalıyız.
Bu görev hepimizin.

Türkiye’ye örnek arıtma tesisi


İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, belediyeyle birlikte yaptırdıkları 100 milyon lira maliyetli genel arıtma tesisinin ülkemiz alanındaki en iyi projelerden biri olduğunu söylemiş.
Günde 135 bin metreküp atık suyun arıtıldığı tesisle, OSB’deki fabrikaların yanı sıra ilçedeki evsel atık suları da arıtılarak doğaya salınıyor.

FETÖ’nün okulu fen lisesi oldu


15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen FETÖ’nün okulu olan Yenişehir Temel Lisesi, önümüzdeki eğitim öğretim yılında Yenişehir Fen Lisesi olarak hizmet verecek.
AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, değişikliğin herhangi bir gecikmeye sebebiyet vermemesi için konuyu Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bizzat takipçisi olduğunu belirtiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.