Hava Durumu

Bu dört ilçenin artık temsilcisi var

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2015 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2015 06:59
Kentimizin dört dağ ilçesini oluşturan Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçeleri, iki dönemdir TBMM’de temsil edilmediklerinden yakınırlardı.
Bu dört ilçemizde yaşayanların arzusu, iktidar partisinin listesine seçilebilecek bir yerden herhangi bir ismin girmesi dolayısıyla da kendilerinin parlamentoda temsil edilmesiydi.
Bu istekleri 7 Haziran seçimlerinde sonuç vermeyince yöre seçmeni de iktidar partisine yeterli desteği vermeyerek tepkisini ortaya koymuştu.
Sonuçtan vazife çıkarıp 1 Kasım erken seçimleri için listede revizyona giden AK parti, 11’inci sıradan da olsa bölgeyi temsilen Osman Mesten’i tercih etmişti.
Açıkçası, bir önceki seçimde AK Parti’nin 9 milletvekili çıkarması göz önüne alındığında Mesten’in 11’inci sıradan seçilmesi pek de olası görülmüyordu.
Ancak pazar akşamki sonuçlar herkesi şaşırtmakla kalmayıp AK Parti, Bursa genelinde aldığı yüzde 49,4 oy oranıyla 9+2 yaparak milletvekili sayısını 11’e yükseltme başarısını gösterdi.
Böylece Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinin sorunlarının çözümüne yönelik TBMM’de çalışmaları üstlenecek olan Osman Mesten TBMM’ye listenin 11’inci sırasından giren isim oldu.

2002 ruhu tekerrür etti

Yurt genelinde illere göre seçim sonuçlarına baktığımızda AK Parti’nin Bursa’da 2002 ruhunu yakaladığını görüyoruz.
AK Parti, tek başına iktidara geldiği 2002 yılında Bursa’dan hatırlanacağı gibi 11 milletvekili çıkarmıştı.
Sonrasındaki iki genel seçimde bu sayıya ulaşamayan AK Parti, 1 Kasım seçimleriyle 2002 neticesini yakalamayı başardı.
Büyükşehirler baz alındığında AK Parti Bursa’daki seçim başarısı ile 12 vekil çıkaran Konya’nın ardından 11 sayısıyla ikinci sırada yer alıyor.

Dilin kemiği yok aman dikkat!

Seçimin AK Parti’nin zaferiyle neticelenmesi sosyal medyada adeta yorum patlamasına neden oldu.
Özellikle AK Partililer yaptıkları yorumlarla rakip partililere gönderme yaparken seçimin 7 Haziran sonuçlarına göre mağlubu MHP ve HDP’liler de partilerinin başarısızlığını sert yorumlarla eleştiriyor.
Bu yorumların arasında dikkatimizi çekeni ise, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’nınkiydi.
Asa, Facebook adresinden televizyon programcısı gazeteci Ahmet Hakan’ın “Terk etmezsen şerefsizsin” yazılı fotoğrafının altın, “Söz vermişti sözünü tutar herhalde” diye yazmış.
Asa’nın ayrıca yine televizyon programcısı Fatih Portakal’a da nazire yaparak, “Portakalın suyu çıktı” şeklinde yorum yapması kanımca şık olmamıştır.
Zira, 32 bin ortaklı önemli bir çatı kuruluşunu temsil eden yönetim kurulu başkanının her zaman ihtiyaç duyabileceği gazetecileri kendi görüşüne zıt görüşü savunduğu için eleştirmesi manidar olmuştur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.