Hava Durumu

Bu da Suriyelilerin estetik aşkı

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2016 00:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 00:52
Savaştan kaçıp ülkemize sığınan 3 milyon Suriyeli mülteci ülkenin dört bir yanında yerleşik düzen oluşturmuş durumda.
Kentimizde de 300 bin civarında Suriyeli’nin yaşıyor olması bunun en somut örneğidir aslında.
Bu durum öyle bir hale geldi ki, her geçen gün bizlerden biriymiş gibi günlük hayatımızın içinde yer almaya başladılar.
Yolda, otobüste, markette, çarşıda, pazarda işittiğimiz tek yabancı dil Arapça.
İlk geldiklerinde köprü altlarında, metruk binalarda, yol boylarında yaşama tutunma mücadelesi verirken küçük yaştaki çocukları da trafik lambalarında duran araçlardan para dilenmesini görenlerin içini sızlattığı o dramatik hallerinden eser yok şimdi.
Anlaşılan o ki, gelenler geri dönmeyecekmiş gibi hayatlarını devam ettirme çabasındalar.
Nitekim TC devletinin sunduğu imkanların başında sağlık hizmetleri geliyor.
Daha doğrusu sağlık alanında kendilerine bedelsiz olarak sunulan paket programının içinde yer alan tüm olanakları sonuna kadar kullanıyorlar.
Sağlık kurumlarına en çok da Suriyeli bayanların estetik ameliyat olmak için plastik cerrahi polikliniğine başvuruları dikkat çekiyor.
Kentimizdeki Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çekirge Devlet ve UÜ Tıp Fakültesi hastanelerine son üç ayda estetik ameliyat olmak için başvuran Suriyeli sayısı dokuz yüzü aşmış durumda.
Bu şaşırtıcı sayıya ulaşılmasının en önemli sebebi Suriyeli bayanların estetik ameliyat için başvurularıymış.
Bayanların yüz ve vücutlarında istemedikleri görüntülerden kurtulup görsel anlamda daha iyi bir vücuda sahip olmak için estetik ameliyat yolunu seçmeleri ve plastik cerrahi polikliniğine yoğun başvurduklarını belirten yetkililer, bunun anormal bir durum olduğunu belirtiyorlar.

Başkan’dan sorumluluk çağrısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ortabağlar Dostlar Divanı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde bir araya geldiği mahalle sakinlerine Bursa’nın daha yaşanabilir ve sağlıklı hale gelmesi ve de gençler arasındaki madde bağımlılığının önüne geçilebilmesi için herkesin sorumluluk alıp mahallesine sahip çıkmasını istemiş. Toplum huzuru için doğru ve de uyulması gereken bir çağrı.

Asa, başkanlara cevap verdi

Marmarabirlik’in açıkladığı zeytin fiyat politikasını eleştiren Mudanya, Gemlik, Orhangazi ve İznik ziraat odası başkanlarına Birlik Genel Başkanı Hidamet Asa yanıt verdi.
Asa, geçen yıla oranla bu yıl orta tanede yüzde 54, ince taneli zeytinde ise yüzde 74’lük artışın olduğuna vurgu yaparak,
“Ziraat odaları, bölge dışından getirilerek havuzlanan zeytinin önüne geçsin” derken herkesin üzerine düşeni yapmasını istiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.