Hava Durumu

“Bu Çığlığa Ses Ver Yeter Artık”

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2016 09:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2016 09:11
Uyuşturucu hem bireyi hem aileyi hem toplumu birinci derecede ilgilendiren, kişinin hayatını karartan, ailenin huzurunu dağıtan, ülkenin sosyal dinamiklerini bozan beladır.
Hükümetin uyuşturucuyla mücadelede son yıllarda ciddi önlemler aldığını biliyoruz.
Nitekim başkanlığını başbakanın yaptığı sekiz bakanlık ile koordine edilen uyuşturucu ile mücadele acil eylem planları hazırlandı.
Ama araya giren iki seçim, terör ve mülteci olayları ülkemiz gençliğinin üzerine kabus gibi çöken uyuşturucuyla mücadeleyi gölgesinde bıraktı.
Anayasamız bu konuda şöyle diyor:
“Herkes sağlıklı ve dengeli çevrede yaşama hakkına sahiptir. Devlet gençleri alkol, uyuşturucu madde, kumardan uzak tutacak tedbirleri alır”
Madde bağımlısı ile ailesinin yaşadığı bir dram olarak algılanan uyuşturucu belası, geniş perspektiften bakıldığında toplumumuzun geleceğini tehdit edebilecek potansiyel taşımaktadır.
İllegal yapılar tarafından uyuşturucu geliriyle terör finanse edilmekte. 
Dolayısıyla bu tehditleri bertaraf edebilmek için ilgili tüm kurum, kuruluş, STK’lar ve aileler işbirliği yaparak gerekli tedbirlerin alınması konusunda kamuoyunda refleks oluşturulması şarttır.
Aslında anlatmak istediğim şuydu:
Gemlik ilçesinde geçtiğimiz günlerde, madde bağımlısı kişi tarafından bıçaklanan gencin ölümü üzerine, ailesi, sivil toplum kuruluşları, ilçe halkını uyuşturucu bağımlılarına karşı uyarmak için “Bu Çığlığa Ses Ver Yeter Artık” diyerek yürüyüş ve miting düzenledi.
Son birkaç yıldır Gemlik’te madde bağımlılarının neden olduğu ölümler ve olaylar sebebiyle ilçe halkı sokağa çıkmaya korkar hale gelmiştir.
Bugün saat 14:00’te ilçe merkezinde yapılacak yürüyüşe ilçe halkının katılımını sağlamak için üzerinde “Senin de çocuğunun ölmesini istemiyorsan tepkimize ortak ol”, “Madde bağımlıları senin de evine zarar verebilir”, “Madde suçu işleyenlere, göz yumanlara seyirci kalma”, “Güvenilir, yaşanabilir bir Gemlik için sen de omuz ver”
yazıları bulunan el ilanları dağıtılarak yürüyüşe davet ediliyor.

Buralar amacına uygun kullanılmalıdır


Bugün Gemlik’te uyuşturucuya karşı mücadeleye halk desteği için yürüyüş tertip edilirken, önceki gün de Gemlik Belediyesi’nce Balıkpazarı Mahallesi’ne Gençlik Merkezi açıldı.
İlçe gençliğini tehdit boyutuna gelen uyuşturucudan gençlerimizi uzaklaştırabilmek için gençlik merkezlerinin açılması önemlidir.
Tabii ki, buralara siyaset sokmayıp amacına uygun gençliğin sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek faaliyetlerin yapılması sağlanmakla bu gerçekleşecektir.

Başkan, belediye yönetimini kampa aldı


Her yıl farklı şehirlerde geçmiş yılda yapılan hizmetlerin değerlendirildiği, yeni yılda yapılması planlanan hizmetlerin açıklandığı İnegöl Belediyesi değerlendirme toplantılarından biri daha gerçekleştiriliyor.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı ilgili birim amirleriyle 2015 yılı hizmetlerini değerlendirme, 2016 yılında yapılması hedeflenen projelerin masaya yatırıldığı toplantı dün Afyon´da faaliyet gösteren Oruçoğlu Hotel’de başladı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.