Hava Durumu

Bravo Gürsu Belediyesi yönetimine

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2016 04:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 04:20
Her fırsatta söylüyor, yazıyoruz…
Yerel yönetimler rutin hizmetlerinin dışına çıkıp vatandaşın refah içinde yaşamını sürdürmesine katkı koyacak projeler üretip destek olmalıdır.
Bu anlamda sunulan imkanları fırsata dönüştüren bazı belediyeler bakın nasıl da öne çıkıyor.
Gürsu Belediyesi, “Tarımda İstihdam Projesi” ile hibe desteği alarak bu alandaki başarılarına bir yenisini daha eklemiş.
“Yenilenebilir Enerji Projesi”yle Avrupa Birliği’nden hibe alarak belediyelere rol model olan Gürsu Belediyesi şimdi de ilçe ziraat odası işbirliğinde “Gürsu’da İş Arayan Kadınların Tarımda İstihdam Edilmesinin Önündeki Engellerin Kaldırılması” başlıklı 3 bin proje arasından AB Mali Yardımlar Daire Başkanlığı’ndan hibe kazandı.
Özellikle armut ve şeftali üretimiyle ülke ekonomisine her yıl 500 milyon liranın üzerinde katma değer sağlayan Gürsu, proje sayesinde tarımsal kalkınmaya ivme kazandırılması ve de işsizliğin azaltılmasına katkı koymayı amaçlıyor.
Proje Gürsu’nun potansiyeline uygun olması açısından daha bir önem kazanmıştır.
Nitekim işverenle, iş arayan kadınları buluşturmak, yeni istihdam alanları oluşturmak ve tarım alanında bölgenin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak olması bölgenin potansiyelinin etkin olarak kullanılmasını sağlayacaktır.
İlk etapta, “Sürekli Eğitim ve Eşleştirme Merkezi” kurulacak ve asgari 200 işsiz kadına genel meyvecilik, sebzecilik ve armut yetiştiriciliği konularında mesleki eğitimler verilecek.
Ayrıca mesleki eğitimlere katılacak kadınlar günlük ücret de alabilecekler.
Demek ki istenince olabiliyormuş.
Bravo Gürsu Belediye yönetimine.

Namaz kılmaya gittiği Ayasofya Camii’nin kapısını beğenmedi

İznik Akademi’nin açılış dersi için İznik’e gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ikindi namazını Ayasofya Orhan Camii’nde kılmak için gittiğinde fark etmiş.
Caminin kapısında bulunan Hz. İsa ve 12 Havarisi’nin resmedildiği freski incelerken havarilerin parçalarının eksik olduğunu gören Kurtulmuş, cami imamı Mahmut Şahin’e bunlara ne olduğunu sormuş.
Tatmin edici bir cevap alamayan Kurtulmuş, cam kapının Ayasofya Camii’ne yakışmadığını söylemiş.
Hiç haksız da sayılmaz, çünkü kimse beğenmiyor da ondan.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.