Hava Durumu

Böyle belediye başkanları da varmış

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2016 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2016 08:04
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın Orhangazispor’a nasıl da sahip çıktığını geçenlerde bu sütunlardan aktardığımız yazının başlığını şöyle atarken de sormuştuk:
“Böyle kaç belediye başkanı var” diye.
Cevap, Gemlik ve Karacabey belediye başkanlarından geldi.
Günümüz dünyasında sporun kitleleri peşinden koşturduğu ve en iyi reklam aracı olduğu bir gerçektir.
İşte bu fikri benimsemiş yerel yönetimler bu önemli potansiyeli pozitif yönde kullanmaya çalışıyorlar.
Bu konuda kentimizde en iyi örneğin hiç şüphe yok ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olduğunu hatırlatarak hakkını verelim…
Altepe’nin açtığı bu yolda hız kazanan ilçe belediye başkanları da var.
Mesela:
“Karacabey Belediyesi olarak ilçemizin takımına verdiğimiz destek kadar diğer spor branşlarına da önem vererek Karacabey’imizin adını sportif başarılarla duyurmak istiyoruz”
Diyen Belediye Başkanı Özkan, sportif altyapı atılımlarıyla bir yıllık dönemde lisanslı sporcu sayısını 300’den 3 bine çıkardıklarını belirterek:
“Amatör ve profesyonel branşlarda başarı için altyapı ve tesisleşmenin öneminin bilinci içerisinde çalışıyoruz. Bu doğrultuda futbolun yanı sıra her branşta çığ gibi altyapı takımları oluşturduk. Yakın gelecekte bu branşlarda altyapıdan gelen çocuklarımız ülke sporuna damga vuracak başarılara imza atacaklardır” diyor.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da 2016 yılının Gemlik’te sporda da elde edecekleri başarıların yılı olacağını vurguluyor.
Bu anlamda Gemlik’te bir yıldır yenileme çalışmaları devam eden ilçe stadyumu ile Umurbey Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Stadı, ilçe sporunun hizmetine sunulacak.
Sporda altyapıya ve tesisleşmeye verilen önemin mutlaka başarı getireceği gerçeğiyle hareket eden belediye başkanları aynı zamanda gençliğe de en büyük hizmeti yapmış olacaklar.

Öncelik dağ ilçelerinde olacak

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, Yenişehir’in de içinde bulunduğu bazı ilçelere yapılacak olan esnaf ve sanatkarlar hizmet binaları inşaatlarının 2016’da başlayacağının müjdesini vermiş.
Daha önce Mustafakemalpaşa ve Karacabey’in ardından İnegöl ilçesine yaptırılan hizmet binalarından sonra bu yıl da diğer ilçelere hizmetin götürüleceğini söyleyen Tak, esnaf için bu önemli hizmet önceliğini dağ ilçelerindeki esnaf ve sanatkarların yerinde hizmet alabilmesi adına çalışmalara buradan başlayacaklarını belirtti.
Devamında da Mudanya, Yenişehir, İznik ve Gemlik var.

Üniversiteyi birlikte kuralım

İnegöllü olan AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’in ilçesine kazandırdığı önemli yatırımlar olduğunu biliyoruz.
Şahin’in şimdiki hedefinde ilçenin adını taşıyan bir üniversitenin kurulması var.
Başbakandan bu konuda söz aldığını belirten Şahin, İnegöl’ün üniversiteyi hak ettiğini söylüyor.
Şahin, kurulacak üniversite bünyesinde mobilya sektörünün gelişimini destekleyecek Tasarım Mühendisliği Fakültesi’nin kurulmasını istiyor.
Ufukta, İnegöl Üniversitesi gözüküyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.