Hava Durumu

Bir muhtardan daha fazlası

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2016 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 07:05
Muhtarların hayatımızdaki yeri çok önemlidir.
Çoğumuz bunun farkında değildir.
Hatta seçtiğimiz muhtarın kim olduğunu dahi bilmeyiz.
Muhtarların önemini işimiz düştüğünde anlarız.
Aslında cumhurbaşkanı, başbakan, belediye başkanları gibi halk seçer onları da.
Sınırlı yetkileri dışında yoktur bir farkları.
Bunları neden anlattığıma gelecek olursak, kentimizin 1050 mahalle muhtarı arasında biri var ki iddia ediyorum belediye başkanı kadar mahallesine hizmet ediyor.
İki dönemdir görevini başarıyla sürdüren bu ismi çoğunuz tanıyor olabilirsiniz.
Zira Bursaspor eski yönetim kurulu üyeliği de yapan bu genç kardeşimiz Kestel Saitabat Mahallesi Muhtarı Ahmet Eraslan’dır.
Şehrimizin turizm potansiyeline sahip bölgenin muhtarlığını yapan Eraslan, muhtarlık maaşını almayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.
Mahallesinin alt ve üstyapısının yanı sıra çocuk parkı, otopark ve konukevi gibi hizmetleri rutin işler olarak gören Eraslan’ın mahallesinin ulaşımını sağlayan ve de geçtiğimiz yıllarda sel afetinde adeta yok olan köprünün 500 bin lira harcanarak yapılmasını sağlamış.
Ayrıca benzer durumun tekrar yaşanmaması için önlem amaçlı Şelale Deresi’nin ıslahını yaptırmıştır.
Bu arada Şelale AŞ adıyla kurulan şirkete 10 adet TIR alınıp nakliyecilik yapılarak şirket ortakları köy halkına gelir sağlanıyor.
Yine şirket bütçesinden 20 üniversite öğrencisine burs verildiği gibi mahalle sınırları içinde kalan su fabrikalarında çok sayıda kişiye iş imkanı için aracılık ediyor.
Mahalle muhtarının bunları yaptırabilmesi pek de kolay iş değil.
Ahmet Eraslan, bunları yaparken en önemli kozunun kişilerle kurduğu gönül bağı olduğunu söylüyor.
Sonrasını ise teferruat olarak ifade ediyor.
Donanımlı kişiliği kamu kurumlarında sevilip sayılan Ahmet Eraslan’ın muhtarlıkla başlayan yürüyüşünü gelecekte şehrimizin tümüne katkı koyacak şekilde de taçlandırmasını temenni ediyoruz.

Üç kaymakam ihraç edildi

Darbe teşebbüsü sonrası yapılan soruşturmayla açığa alınan Gemlik, Yenişehir ve Harmancık ilçe kaymakamları ihraç edildi.
FETÖ/PDY ile ilişkisi bulunan kamu görevlilerinin görevden alınmasına ilişkin operasyonlar sürerken, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse ve Harmancık Kaymakamı Hasan Engin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereğince ihraç edildikleri açıklandı.

Yargıtay başkanının köfte molası

1994-1996 yılları arasında hakim olarak İnegöl’de görev yapan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, dün Ankara’dan Bursa’ya gelirken İnegöl’e uğramış.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Kaymakam Ali Akça’nın karşıladığı Cirit, İnegöl köftesi yenikten sonra ilçeden ayrılmış.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.