Hava Durumu

Belediyeler tamtakır

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2014 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2014 08:32
Yerel seçimlerden sonra AK Partili belediye başkanları rutin olarak sürdürdüğü koordinasyon toplantısıyla ak parti il başkanlığında geçtiğimiz günlerde bir araya geldi.
Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’in katılımıyla organize edilen toplantıya başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere tüm belediye başkanları katılmış.
Toplantının ana gündemini, belediyelerin yaşadıkları idari aksaklıklar, bütçeyle ilgili sıkıntılar ve diğer sorunlar oluşturmuş.
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un tek tek belediye başkanlarına söz verip talep, eksiklik ve acil ihtiyaçlarının neler olduğunu sormasıyla başlayan toplantıda en önemli sorun olarak belediyelerin bütçelerinde oluşan sıkıntılar öne çıkmış.
Toplantıdan önemli bir ayrıntı da;
Başkan Recep Altepe’nin toplantıda bulunduğu süre ile sonrasında ayrıldığı süreyi iki açıdan değerlendirmeliyiz.
Çünkü;
Altepe’nin toplantıda bulunduğu sırada ilçe belediye başkanları büyükşehir belediyesinden bekledikleri öncelikli yatırımları söylemekten kaçınmışlar…
Yurtdışına çıkacağı için müsaade isteyip Recep Altepe’nin ayrıldığı toplantının ikinci bölümünde, başkanların sanki dilleri çözülmüşçesine talep ve isteklerini birbiri ardına başlamışlar sıralamaya…
Bunun sebebi de Recep başkan, kendilerini şikayet ettiklerini düşünür sonrasında ilçelerine yatırım yapmaz kaygısıdır.
Bu notu düştükten sonra tekrar konumuza dönecek olursak, gelirlerinin düşmesiyle sıkıntı yaşayan Büyükşehir Yasası kapsamına dahil olan belediyeler bu grubu oluşturuyormuş.
Gelirlerinin önemli bir kısmının büyükşehir belediyesine aktarılması, mahalleye dönüştürülen köylerin de hizmet alanlarına eklenmesiyle iş yapmakta zorlandıklarını belirten bazı belediye başkanları altı ayda ciddi borçlarının oluştuğundan yakınmışlar.
16 belediye başkanının katıldığı toplantıda aktarılan sorunları not alan Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Milletvekili İlyas Şeker, problemlerin çözümüne yönelik değerlendirmelerin yapılacağını söylemesiyle toplantı sona ermiş.
Anlaşılan, belediyelerin maddi açıdan bitik olduğudur.

BELEDİYEYİ TAKAN KİM!

Okuyacaklarınız sadece Mustafakemalpaşa’da değil pek çok yerde rastlayabiliyoruz…
Yaya yollarını babasının yeriymiş gibi kendinden başkasına saygısı olmayan esnaf dahi demeye dilimin varmadığı bu kişilerin işgal etmelerini hazmedemiyorum.
Yaya yollarında yürüyemeyecek duruma tepki gösteren vatandaşların Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne yaptıkları şikayetler de durumu değiştirmemişe benziyor.
İlçe merkezindeki adeta halkın yürünemez hale gelmesi üzerine, belediye, hoparlöründen günlerdir yapılan anonslarla yaya kaldırımlarının boşaltılması aksi takdirde yasal işlem yapılacağını duyuruyor. 
Ama kimin umurunda.
Herhalde belediyenin kendilerine cezai işlem yapamaz düşüncesindeki bu kişilerden saygı beklemek anlamsız olacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.