Hava Durumu

Belediyeler çözüm için Çavuşoğlu'na gidecekler

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2017 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2017 08:42

Hükümet, yaptığı istihdam çağrısına iş dünyasından gelen destek üzerine Üretim Reform Paketi'ni yasalaştırarak karşılık vermişti.
Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, uzun süredir beklenen paketin içeriğinin iş dünyasını memnun ettiği gibi önünü açtığını da söylüyor.
Dün bu sütunlardan, "Sanayicileri mutlu, belediyeleri mutsuz eden karar" başlıklı yazımızda Organize Sanayi Bölgeleri'ne emlak vergisi muafiyeti getirilmesinin bazı belediyeleri ciddi gelir kaybına uğratacağını aktarmıştım.
Kararın uygulanmasıyla halka hizmet üretme noktasında sıkıntı yaşayacaklarını belirten bazı belediye başkanları arayarak mağduriyetlerini dile getirdiler.
Sınırları içinde (OSB) bulunan bir belediyenin ortalama yıllık kaybı 8 ile 15 milyon lira arasında değişiyormuş.
Belediyelerin en önemli gelir kaynaklarının emlak ve de çevre temizlik vergileri olduğunu düşünürsek kaybın boyutu daha net anlaşılabiliyor.
TBMM'ce yasalaşmasıyla gelir kaybına uğrayacak belediyeler kararda geri adım atılmasını sağlar mı sorusunun cevabı bence bir işe yaramayacaktır.
Çünkü Bursa Belediyeler Birliği Başkanı aynı zamanda Osmangazi Belediye Başkanı olan Mustafa Dündar, Üretim Reform Paketi henüz yasalaşmadan önce konuyu gündeme getirdiklerini ancak sonuç alınamadığını belirtmiş.
"Bu bir hükümet politikasıdır. Pek fazla yapacak bir şey yok" demeye getiren Başkan Dündar, önümüzdeki günlerde belediye başkanlarıyla Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'na giderek mağduriyetlerini aktarıp çözüm isteyeceklermiş.
Bu durumda ortaya çıkan gerçek şudur.
Sanayiciler haklı, belediyeler haklı, yasa çıkarıcılar haklı o halde haksız ve mağdur vatandaş mı?

Takdire şayan bir proje

Gürsu Belediyesi ile Ziraat Odası işbirliğinde hayata geçirilen "İşsiz Kadınların Tarım Sektöründe İstihdam Edilmesi Projesi"
kapsamında eğitimler sürüyor.
AB ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı'ndan hibe desteği almaya hak kazanan ve de bir süredir devam edilen projenin bu bölümünde ise çocuk eğitiminde ailenin faktörü, anne ve babanın yaklaşımlarının çocuk üzerinde oluşturduğu etkiler, konuşma dilinin çocukta oluşturduğu etkiler, yıkımlar ve karakter oluşumundaki etkileri konularında bilgiler uzmanlarca annelere veriliyor.
Hele ki şu devirde çocuklarımızın eğitiminde en önemli görevi üstlenen annelere eğitim verilmesi projesi takdire şayan bir çalışmadır.

GADEM diye bir şeyin farkında mısınız?

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) her ay değişik bir ilçede yaptığı toplantılarının sonuncusunu Mustafakemalpaşa'da gerçekleştirmiş.
Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklarla mücadele kapsamında hizmet veren GADEM yönetimi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ı da ziyaret ederek ilçede yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi vermişler.
GADEM, 17 ilçede de düzenli bir şekilde tıbbi tedavinin dışındaki bütün süreçlerde bağımlı ve yakınlarına danışmanlık hizmetinden boş zaman yapılandırmasına kadar her hizmeti ücretsiz olarak veriyor.
Siz yeter ki, destek almak isteyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.