Hava Durumu

Belediye meclisinde 'provokatör' istifası

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2017 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2017 07:16

İnegöl Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Seda Arık, görevinden istifa etti.
İlçenin tanınmış ailelerinden ve aynı zamanda eski Belediye Başkanı Cemal Arık'ın da avukat kızı olan Seda Arık'ın istifasına gerekçesi ise AK Partili komisyon üyelerinin şahsına yaptığı provokatör suçlaması olmuş.
İlçede günün konusu haline gelen provokatör tartışması şöyle gelişmiş.
Belediye meclisinin önceki gün yapılan toplantısında söz alan MHP Meclis Üyesi Seda Arık, komisyon toplantısında şahsına yönelik provokatör suçlaması sırasında o an yaşananları şöyle anlatmış.
"Toplantıya katılmadığım belirtilmişse de 28.04.2017 tarihinde yapılan toplantıya ilk yarım saat iştirak etmiş bulunmaktayım. Ancak komisyon üyeleriyle, şahsıma 'provokatör olarak yetiştirilmişsin' iftirası atılması saygısızlık aşamasına kadar gelmiştir"

Arık, sözlerine şöyle sürdürmüş:
"Provokatör olarak yetiştirildiğim iftirası ile başta şahsım, ailem ve devletimizin güzide okullarına büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Ömrünü bu ülkeye ve bu şehre vermiş bir emekli asker, eski belediye başkanı babam ve her anne gibi bin bir cefa ve şefkat ile bizi yetiştiren anneme yapılan bu saygısızlığı kabul etmem asla mümkün değildir"
Arık, asıl nedeni ise şöyle vurgulamış:
"Sırf kendi görüşünden olmadığım için ve inandığım değerleri savunduğum için üzerime atılan 'provokatör olarak yetiştirilmiş´ iftirasını asla kabul etmiyorum"
Daha sonra söz alan Arık'la birlikte aynı komisyonda üye olan Berat Ertopuz, kullanılan sözün 'provokatör olarak yetiştirilmişsiniz' şeklinde değil 'provokatörlük yapıyorsunuz' şeklinde ifade edildiğini söylemiş.
Tartışmanın büyümemesi için araya giren Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Arık'ı kararından vazgeçiremeyince meclisin oy birliğiyle istifası kabul edilip yerine MHP Meclis Üyesi Enver Aybey getirilmiş.
Anlaşılan o ki, provokatör meselesi pek de istifayla kapanacak gibi görünmüyor.

"Hayallerinizin mesleğine odaklanın"

4. Ekonomi Zirvesi'nin kapanış töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, gençlere geleceklerini planlamaları konusunda tavsiyelerde bulunmuş.
"Kendinizi gelecekte nerede görmek istiyorsanız o noktaya sizi ulaştıracak adımlar atın" diyen Rektör Hoca, "Şimdiden bu adımları atmaya başlamalısınız. Mutlaka en azından bir yabancı dil öğrenmelisiniz. Hayalinizdeki mesleği en iyi yapan neresi varsa orada bedava da olsa çalışmalısınız. En önemlisi de yapacağınız mesleği sevmelisiniz. Sevmediğiniz bir meslekte başarılı olma şansınız çok düşük"

Ağaç katliamına tepki

Bir süredir ortalarda görünmeyen CHP Milletvekili Erkan Aydın, Orhangazi'nin Yeniköy Mahallesi'nde karşımıza çıktı.
Ormanlık alan içerisinde bazalt madeni açma amacıyla ağaç kesimine tepki için buraya gitmiş.
Hukuksuz bir şekilde kesilen ağaçların en az yarım asırlık olduğunu söyleyen Aydın, bu katliama sessiz kalmayacağını söylemiş.
CHP Orhangazi İlçe Başkanı Sevim Durmuş ve partililerle ağaçların kesildiği yerde inceleme yapan Aydın, konuyu TBMM'ye taşıyarak takipçisi olacağını belirtmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.