Hava Durumu

Belediye’den 25 milyon liralık ‘pardon’

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2016 09:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 09:12
Gemlik Belediyesi nihayet yaptığı hatadan dönebilmek için tapu iptal davası açıyor.
Belediyenin mülkü olan 60 dönümlük arsanın ihaleye çıkarılmadan encümen kararıyla 25 milyon liraya Çimtaş A.Ş. ve Borçelik A.Ş.’ye satışını önce yerel mahkeme ardından da Danıştay’ın iptal kararı Gemlik Belediyesi’ne geri adım attırdı.
Dört yıl önce yapılan satışın mevzuata uymadığı gerekçesiyle MHP ve CHP tarafından İdare Mahkemesi’ne dava açılmıştı.
Gemlik Belediyesi ise uyarıları dikkate almayıp satıştan elde edeceği 25 milyonun peşine düşmüştü.
Önce İdare Mahkemesi’nin ardından da yüksek mahkeme olan Danıştay’ın satışın iptaline dair verdiği karar MHP ve CHP’nin başarısı gibi görünse de asıl önemli olan verilen kararın uygulanmasıyla yeniden ihaleyle satılacak yerin fiyat artışının Gemlik Belediyesi’ne dolayısıyla halka yansıyacak miktar artışıdır.
Konu önceki gün yapılan Gemlik Belediye Meclisi Toplantısı’nda gündeme gelince Başkan Refik Yılmaz, itiraf niteliğindeki şu sözleri sarf etmiş.
Satış konusunda teknik personelin kendilerine satışın encümen kararıyla yapılabileceğini eski başkan Fatih Mehmet Güler’in zamanında da böyle atık parsel satıldığını söyleyerek:
“O zaman niçin müdahale etmediniz de şimdi ediyorsunuz. Çünkü mesele o değil, AK Parti ile Refik Yılmaz’la uğraşmak” diyen Yılmaz’ın şu aktardıkları da önemli:
“Bu satış kapalı kapılar ardında yapılmıyor encümen huzurunda yapıldı. Bu encümen içinde CHP’li Cemil Kurt da bulunuyordu. Daha önceki dönemlerde aynı konuda başka bir mahkeme bize lehte karar vermişti. Şimdi ise farklı karar çıktı. Demek ki biz işimizi iyi takip etmemişiz. Tapu Müdürlüğü’ne satışın uygun şekilde yapılabilmesi için yazı yazdık. Danıştay kararı doğrultusundaki oluşacak yeni satışla inşallah arsalar daha fazla bedelle satılırsa belediye fayda görür”
Başkan kendini bu şekilde savunsa da başkasının hatası bir başkasına hak getirmez.
Başkanın sözlerinden anlaşılan, doğan hukuki hakkın el değiştirebilmesi için yargı kararı gerekiyor.
Yani Gemlik Belediyesi’nin tapu tescilleri iptali için “Biz bir usul hatası yaptık. Hatamızın düzeltilmesini istiyoruz…” diyerek Asliye Mahkemesi’ne Tapu İptal Davası açması gerekiyor.
Şayet Gemlik Belediyesi’nin maksadı     üzüm yemekse yapacağı hatadan dönüşü asla yadırganmayıp bilakis erdemli bir davranış olacaktır.

İnegöl en çalışkan ilçe!

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 107’si resmi 23’ü özel olmak üzere toplam 130 eğitim kurumunda eğitim gören 58 bin 635 öğrencinin birinci dönem karne notu değerlendirmesine göre yüzde 80’inin zayıfsız olarak başarılı olduğunu açıklamış.
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, endişeye mahal vermemek için de bu sonuçların sınıf geçme ya da kalmalarını belirlemediğini kesin sonuçların ikinci dönem sonunda belli olacağını da hatırlatmış.

“Mustafakemalpaşa okuyor"

Günümüzün cahilliği okuma yazma bilmemek değil bildiği halde okuyup yazmamaktır.
Zamanın çocukları ve gençleri kendilerini okuyarak geliştirmeleri gerekirken ne yazık ki bu alışkanlıktan yoksunlar.
Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, bu alışkanlığı kazandırabilmek için bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek “Mustafakemalpaşa Okuyor” adlı okuma yazma projesinin tanıtım duyurusunu yapmış.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.