Hava Durumu

Belediye başkanının halkıyla mektuplu diyaloğu

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2016 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 07:23
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bunu hep yapıyor…
12 yıllık başkanlık görevini geride bırakan Aktaş, ilçesiyle ilgili projeleri isme özel yazdığı mektupları vatandaşlara göndererek paylaşıyor.
258 bin nüfuslu ilçe halkının tümünü kapsayan 70 bin haneye ulaştırılan Başkan Aktaş mektubuna, kendisini rekor oy oranlarıyla üçüncü kez seçen ilçe halkına teşekkür ederek başlıyor.
Ardından yapılacak hizmetlerin şu anda ne aşamada olduğunu anlatarak devam ettiği mektubunda 2019 yılı sonuna kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerini sıralarken de bu taahhütlerinin takipçisi olmalarını istiyor.
Bir hayli uzun olan başkanın mektubunda dikkatimi çeken şu satırları paylaşmak istedim:
“Tarihi, kültürü, ekonomisi, dev yatırımları, insan odaklı projeleriyle yeni bir şehir doğacağına dair sizlere söz verdim. Kuşkusuz İnegöl’ün problemleri bitmiş değil. Bunun farkındayız. Bu problemleri çözmek için her günümüz mücadele ile geçiyor. Ancak şunu tüm kalbimle inanarak söylüyorum ki, ilk günkü heyecanımızı ve hizmet aşkımızı hiç kaybetmedik. Geçmişe takılmadığımız gibi kendi başarılarımıza da takılıp kalmıyoruz. Çünkü, bizim daha yapılacak çok büyük hedeflerimiz var...”
Üç dönemdir belediye başkanı olmasına rağmen hizmet heyecanından hiçbir şey eksilmediği görülen Alinur Aktaş, bunun karşılığını da ilçe halkının kendisine gösterdiği teveccühle alıyor.
Belediye başkanı seçilmek kadar kendisini seçen halkla bütünleşip parti ayrımı gözetmeksizin hizmet dağılımında adil davrananları tarih her zaman yazacaktır.
İşte bunu kendine ilke edinmiş belediye başkanlarından biri de Alinur Aktaş’tır.

Bu içten ziyaret örnek olmalıdır


Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle CHP İznik İlçe Başkanı olan Ayhan Özer ve yönetimi, Belediye Başkanı Osman Sargın’ı ziyaret etmiş.
Sargın, ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirirken yeni seçilen yönetime de başarılar dileyerek ilçeyi, birlikte hak ettiği noktaya getirme çağrısında bulunmuş.
Ardından da ilçenin çözüm bekleyen sorunlarına dair karşılıklı fikir alışverişinde bulunmuşlar.
Bu ziyaretin diğer CHP ilçe başkanları ile AK Partili belediye başkanlarına örnek olmasını diliyoruz.
 

Mücadeleye her açıdan devam


Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yıkım ekipleri, ilçede tehlikeli olduğu gibi madde bağımlılığıyla mücadelede ve güvenlik açısından da önem arz eden 200 metruk binanın yıkımını gerçekleştirmiş.
Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bağımlıların mekanı haline gelme potansiyeli olan binaların böylece temizlendiğini söylüyor.
Konuya bu açıdan da bakıldığında doğru bir işin yapıldığı aşikardır.

İnegöl’ün müzeleri Avrupa ödülü bekliyor


Geçmişle günümüz arasındaki bağlantıyı görebilmek ve geleceğe iyi bir şekilde yön vermek adına ülkemizin ilk Kent Müzesi ile Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi’ni kentimize kazandıran İnegöl Belediyesi, bu iki eseri uluslararası boyuta taşımak için harekete geçmiş.
Bunun için de Avrupa Müze Akademisi’nin (EMA)en prestijli ödülü Luigi Micheletti ile bunu taçlandırmak için yaptığı başvuru üzerine İsveç’ten İnegöl’e gelen heyet her iki müzede de incelemelerde bulunmuş.
Önümüzdeki günlerde sonuçlarının açıklanacağı yarışmaya Türkiye’den İnegöl’ün dışında İzmir Tire Kent Müzesi ile İzmir Konak Radyo ve Demokrasi Müzesi de katılmış durumda.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.