Hava Durumu

Belediye Başkanı Yılmaz: “Ben FETÖ’cü değilim”

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 04:55
Türkiye gündeminde 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar malum.
Şu ana kadar 17 bin kişinin tutuklanmış olması on binlerce kişinin soruşturması sürerken halk arasındaki beklenti; devletin her birimine ahtapot gibi sızan FETÖ’nün siyasetteki bağlantılarının kimler olduğunun ortaya çıkarılmasıdır.
Biz meseleye Bursa yönünden baktığımızda pek çok ismin Fethullah Gülen’le bağlantısı olduğu biliniyor.
Bu isimler arasında bazı belediye başkanlarının da adı telaffuz ediliyor.
Bunlardan biri de Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz.
Başkan Yılmaz, ismi ilçede o kadar çok FETÖ’yle ilişkilendirilince kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklama yayınlamak zorunda kalmış.
Yılmaz, siyasete nasıl girdiğiyle başlayan üç sayfalık açıklamasında şunları ifade ediyor;
“Gemlik Belediyesi’ni tarihinin en büyük yolsuzluklarını gerçekleştirerek hortumlayanlar, siyaseten muhalif olanlar, yapılan güzel hizmetleri hazmedemeyip önlerinin kesildiğini düşünenler algı operasyonu oluşturarak, çamur at izi kalsın anlayışıyla şahsımı terör örgütü lideri şarlatan ve vatan haini Fethullah Gülen ile irtibatlandırmaya çalışmaktadırlar”
Yılmaz, başkomutan olarak vurgu yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlılığının uzun yıllara dayandığını ise şöyle anlatıyor;
“Başkomutanımıza iktidar günlerinde değil en sıkıntılı zamanlarında yol arkadaşlığı yaptım. Okumuş olduğu şiir nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne veda ettiği gün Gemlik’teki duruşmalarımı bırakarak Saraçhane’deki veda mitingine Gemlik’ten katılan tek kişiydim. Reisimiz Pınarhisar Cezaevi’ndeyken dönemin Gemlik Belediye Başkanı ve Fazilet Partisi İlçe Başkanı’na randevu alarak onları ziyarete götürmüş ve en kötü günlerde yanında olmuş gerçek destekçisiyim”
Açıklamasının bir bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Rabbim de, milletim de bizi affetsin” şeklindeki sözlerine atıfta bulunarak “Bizler de insanız bizim de yanıldığımız-yanıltıldığımız durumlar olmuştur” diyen Yılmaz, her cemaate sempatiyle baktığı gibi 17-25 Aralık sürecine kadar bunlara da sempatiyle baktığını ancak hiçbir zaman sempatizanı olmadığını vurguluyor.
Başkan Yılmaz, kendisinin FETÖ yanlısı olduğu yönünde beyanlarda bulunanlara da şu sözlerle cevap vererek açıklamasını bitiriyor.
“Bizleri bu şer ve ihanet şebekesiyle irtibatlandırarak siyasi emellerine ulaşmak isteyenler boşuna uğraşmasın. Milli Görüş geleneğinden gelip 27 yıldan beri siyasetini değiştirmeyenlerden cemaatçi olmaz”
Başkan Refik Yılmaz’ın açıklamalarını özetle aktarmaya çalıştım.
Tamamını okumak isteyenler Gemlik Belediyesi’nin internet sitesinde bulabilir.

Orhangazi’de üniversite mesaisi

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksek Okulu binasında sona gelindi.
Üniversite Yapma Derneği Başkanı Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, yöneticiler Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, Asil Çelik Genel Müdürü Osman Kılavuz, Büyükşehir Belediye Koordinatörü İsmail Özbey, üniversite inşaatını gezerek eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini belirtmişler.

Karacabey Boğazı sizi bekliyor

İlçenin sahip olduğu değerlerin, Bursa gündemine taşınması hedefiyle, çeşitli projelere imza atan Karacabey Belediyesi, tatil bölgesi Yeniköy’deki ıhlamur ormanlarının doğal lezzetlerini halkın beğenisine sundu.
Geçtiğimiz hafta dört gün boyunca bölgede yaşayan köylülerin ürettiği doğal ürünlerin satışa sunulduğu etkinliğe katılanlar hem doğanın hem de denizin tadını çıkarmışlar.
Şayet Karacabey Boğazı’na gitmediyseniz gitmenizi tavsiye ederim.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.